ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

Γράψε το έργο σου και δες το να ανεβαίνει στη σκηνή

Το Εργαστήριο επανέρχεται ανανεωμένο
Το Εργαστήριο επανέρχεται ανανεωμένο

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να γράψουν ένα μονόπρακτο θεατρικό έργο, να το δουν σκηνοθετημένο πάνω στη σκηνή και τυπωμένο σε δίγλωσση έκδοση ελληνικά και αγγλικά.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περυσινής πρώτης διοργάνωσης με τις sold out παραστάσεις και τις εκδόσεις των μονόπρακτων θεατρικών έργων σε ελληνικά και αγγλικά, το Εργαστήριο επανέρχεται ανανεωμένο. 
Και φέτος το Εργαστήριο Νέων Συγγραφέων ψάχνει νέες ενδιαφέρουσες φωνές που μπορούν να αποτελέσουν μια νεότερη γενιά θεατρικών συγγραφέων και να μοιραστεί μαζί τους την εμπειρία από την αρχική σύλληψη μιας ιδέας μέχρι την ολοκλήρωσή της σε ένα πλήρες θεατρικό μονόπρακτο. 

Σε ποιους απευθύνεται το ΕΝΘΕΣΥ

· Σε όποιον θέλει να μάθει πώς να γράψει ένα μονόπρακτο θεατρικό έργο, είτε έχει προηγούμενη εμπειρία είτε όχι.
· Σε όποιον μπορεί να χρησιμοποιήσει τη ζωή, τη φαντασία, τις εμπειρίες και τις γνώσεις του για να γράψει ένα μονόπρακτο θεατρικό έργο και να το δει τυπωμένο σε δίγλωσση (ελληνική και αγγλική) έκδοση έτσι ώστε να είναι προσβάσιμο στην ελληνική και διεθνή αγορά.
· Σε όποιον επιθυμεί να δει το μονόπρακτο θεατρικό έργο του να ζωντανεύει πάνω στη σκηνή ως ολοκληρωμένη θεατρική παραγωγή.

Με ποιους γίνεται το ΕΝΘΕΣΥ
Οι συμμετέχοντες εξασκούνται στη θεατρική γραφή (συγγραφικό θεατρικό training) από διακεκριμένες προσωπικότητες όλου του θεατρικού φάσματος:

Εισηγητές:
Ηρακλής Δ. Λογοθέτης, συγγραφέας, θεατρικός κριτικός
Παναγιώτης Μέντης, Θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός
Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, θεατρικός συγγραφέας, πεζογράφος
Εισηγητές ειδικών θεμάτων
Μηνάς Βιντιάδης, δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας
Μανίνα Ζουμπουλάκη, συγγραφέας, δημοσιογράφος
Σοφία Παπαδοπούλου, ηθοποιός, σκηνοθέτις, καθηγήτρια υποκριτικής, συνεργάτις στο Beverly Play House.

Το εργαστήριο διευθύνει ο Ηρακλής Λογοθέτης.

Κατά τη διάρκεια του EΝΘΕΣΥ θα λάβουν μέρος ως επισκέπτες εισηγητές συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και επαγγελματίες από όλο το φάσμα της θεατρικής δημιουργίας για συμπληρωματική εξάσκηση στη σκηνική συνθήκη των έργων των συμμετεχόντων.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο EΝΘΕΣΥ

Για να συμμετάσχει ο ενδιαφερόμενος στο εργαστήριο ακολουθεί την παρακάτω διαδικασία:
· Στέλνει στο theaterlab@mcf.gr ένα μήνυμα ενδιαφέροντος ώστε να του αποσταλούν οι όροι συμμετοχής.
· Μπορεί, εάν γνωρίζει τους όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του ΙΜΚ www.mcf.gr, να στείλει απευθείας θεατρικό κείμενο που περιλαμβάνει μια διαλογική σκηνή (όχι μονόλογο) περίπου 500 λέξεων (με ελεύθερη επιλογή θέματος).
· Στην αρχή της πρώτης σελίδας του αποστελλόμενου αρχείου γράφει το ονοματεπώνυμό, με προαιρετικό τίτλο κειμένου (αρχείο word ή pdf).
· Επισυνάπτει επίσης σύντομο βιογραφικό σημείωμα με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (απαραίτητο τηλ. επικοινωνίας).

Διάρκεια υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: 
Εως Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017
Τα κείμενα που θα αποσταλούν θα αξιολογηθούν από συγγραφείς - εισηγητές του Εργαστηρίου. Όσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν στο εργαστήριο θα ειδοποιηθούν για την εγγραφή τους μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Πόσο διαρκεί το εργαστήριο/ Μέρες και ώρες:
Δεκέμβριος 2017 - Μάιος 2018, σε εβδομαδιαία βάση.
Κάθε Σάββατο 12:00-16:00, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ΙΜΚ.
Το Εργαστήριο είναι 5μηνο, συνολικής διάρκειας 80 ωρών.

Πρώτη συνάντηση: Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής είναι 280€ σε δύο ισόποσες καταβολές, πριν από την έναρξη και στο μέσον του Εργαστηρίου.

Σημείωση: Το 2018 θα πραγματοποιηθεί Διαγωνισμός Σύγχρονου Μονόπρακτου Θεατρικού Έργου και θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.