Osso bucco με καρότα

Osso bucco με καρότα

Κλασική ιταλική συνταγή, πεντανόστιμη.

Υλικά

  • 3-4 τεμάχια osso bucco μοσχαράκι
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 χοντρά καρότα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Φύλλο δάφνης και θυμάρι
  • 2-3 κουταλιές σούπας σάλτσα ντομάτας ή 2-3 ντοματούλες
  • Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια, κόψτε σε χοντρά κομμάτια τα καρότα
  • Σε κατσαρόλα ροδίστε τα μέσα σε λίγο ελαιόλαδο
  • Σβήστε τα με το λευκό κρασί, ανακατέψτε για 2-3 λεπτά
  • Ψιλοκόψτε το σκόρδο και προσθέστε το, ανακατέψτε
  • Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι
  • Σε τηγάνι ρίξτε ελαιόλαδο και ροδίστε καλά το osso bucco
  • Ρίξτε το στην κατσαρόλα, προσθέστε το φύλλο δάφνης, το θυμάρι και 3 ποτήρια νερό
  • Αφήστε τα να βράσουν για 2 ώρες σε μέτρια φωτιά, ελέγξτε τα υγρά
  • Αν έχετε αμφιβολίες για το βράσιμο του κρέατος, βράστε το σε χύτρα για 45 λεπτά και μετά ρίξτε τα λαχανικά, με ανοιχτό καπάκι για άλλη 1 ώρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.