Energa - Hellas Power: Ποινική δίωξη 11 ατόμων για κακουργηματικές πράξεις - iefimerida.gr

Energa - Hellas Power: Ποινική δίωξη 11 ατόμων για κακουργηματικές πράξεις

Energa - Hellas Power: Ποινική δίωξη 11 ατόμων για κακουργηματικές πράξεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου, απιστία στην υπηρεσία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε βάρος 11 προσώπων των εταιρειών Energa και Hellas Power και του ΔΕΣΜΗΕ, άσκησε σήμερα η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου.

Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο για τα 7 μέλη της ΡΑΕ που στο πλαίσιο της προκαταρκτικής είχαν κληθεί ως ύποπτοι. Η Πόπη Παπανδρέου διενήργησε έρευνα έπειτα από πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, το οποίο διαπίστωνε φυγάδευση χρημάτων στο εξωτερικό εκ μέρους των δύο εταιρειών.

Για πέντε από τους κατηγορούμενους εκπροσώπους των δύο εταιρειών, η εισαγγελέας εξέδωσε διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι εταιρίες Hellas Power και Energa, όπως προέκυψε από τις έρευνες, εισέπρατταν το τίμημα για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από τους καταναλωτές και αντί να αποδίδουν τα οφειλόμενα στον ΔΕΣΜΗΕ, μέσω λογιστικών ή άλλων τεχνασμάτων, «φυγάδευαν» τα χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό. Επίσης, ενώ εισέπραξαν το ειδικό τέλος ακινήτων από τους καταναλωτές, δεν το παρέδωσαν στο ελληνικό δημόσιο. Συνολικά κατηγορούνται ότι έστειλαν στο εξωτερικό περίπου 310 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ