O Ευάγγελος Μυτιληναίος στο CEOs event του Business Europe - iefimerida.gr

O Ευάγγελος Μυτιληναίος στο CEOs event του Business Europe

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντικά θεσμικά και ενεργειακά ζητήματα που αφορούν στις μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη απασχόλησαν τo CEOs event του Business Europe, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες και στο οποίο συμμετείχε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομώνυμου ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Στη συνάντηση που συμμετείχαν οι CEOs μεγάλων και σημαντικών εταιρειών της ΕΕ, καθώς και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τις μεγάλες επιχειρήσεις της Ευρώπης με στόχο την εξεύρεση λύσεων και τη διαμόρφωση προτάσεων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και καινοτομία της επιχειρηματικότητας.

Το Business Europe είναι από τα πιο σημαντικά think tanks, με δυναμική δραστηριότητα και δυνατότητα παρέμβασης, καθώς έχει ανεπτυγμένες σχέσεις με όλους τους θεσμούς που έχουν έδρα τις Βρυξέλλες, ενώ καλούνται να διατυπώσουν άποψη για πλήθος κανονιστικών διατάξεων που ψηφίζονται από τα όργανα της ΕΕ.

Επιπλέον επιδιώκει να υποστηρίζει τη ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσα από τη στήριξη εταιρειών και την εκστρατεία για τα θέματα που επηρεάζουν περισσότερο τις επιδόσεις τους. Είναι αναγνωρισμένος κοινωνικός εταίρος και «συνομιλητής» επιχειρήσεων σε 34 ευρωπαϊκές χώρες των οποίων οι εθνικές επιχειρηματικές σύνδεσμοι (τύπου ΣΕΒ) είναι τα άμεσα μέλη του.

Η οργάνωση έχει την έδρα της στις Βρυξέλλες και συνεργάζεται τακτικά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Επιτροπή και το Συμβούλιο καθώς και με άλλους ενδιαφερόμενους στην πολιτική κοινότητα. Επιπλέον επιδιώκουν να εκπροσωπούν τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις σε διεθνές επίπεδο, εξασφαλίζοντας ότι η Ευρώπη παραμένει ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κατά τη συνάντηση των CEOs, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος συνυπέγραψε δήλωση με την οποία 28 ηγετικά στελέχη εταιρειών ζητούν από την ΕΕ χρηματοδότηση της έρευνας και τεχνολογίας με στόχο να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε η Ευρώπη να γίνει καλύτερος και πιο «φιλόξενος» χώρος μετατροπής της γνώσης σε καινοτομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μυτιληναίος ceoς. Business Europe
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ