Αστακός με το... λογότυπο της Pepsi στο καβούκι του βρέθηκε σε θάλασσα του Καναδά [εικόνα] - iefimerida.gr

Αστακός με το... λογότυπο της Pepsi στο καβούκι του βρέθηκε σε θάλασσα του Καναδά [εικόνα]

Ο αστακός με το λογότυπο της Pepsi. Φωτογραφία: Karissa Lindstrand
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας αστακός που βρέθηκε στο Νιου Μπρούνσγουικ του Καναδά, φαίνεται να έχει «κολλημένο» επάνω στο καβούκι του το λογότυπο της Pepsi.

Το καρκινοειδές είδε η Καρίσα Λίντστραντ όταν ψάρευε αστακούς με τη βάρκα της στα νερά του Γκραντ Μανάν την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν μπορώ να πω πώς το απέκτησε» δήλωσε η Λίντστραντ, που ψαρεύει αστακούς εδώ και 4 χρόνια. «Μοιάζει περισσότερο με ένα τατουάζ ή ένα σχέδιο επάνω στον αστακό και όχι κάτι που μεγαλώνει μέσα σε αυτό».

Μια φωτογραφία που έβγαλε η Λίντστραντ προκάλεσε πλήθος συζητήσεων για το πώς βρέθηκε εκεί το λογότυπο. Ορισμένα μέλη του πληρώματος υπέθεσαν πως ο αστακός μεγάλωσε κατά κάποιο τρόπο γύρω από ένα κουτάκι Pepsi που μπορεί να βρέθηκε στον πάτο του ωκεανού.

"It seemed more like a tattoo or a drawing on the lobster rather than something growing into it." https://t.co/3MCNQ42xIo

Η συγκεκριμένη όμως φωτογραφία εγείρει τις ανησυχίες για το μέγεθος των πλαστικών και των σκουπιδιών που πετιούνται στους ωκεανούς του κόσμου. Περίπου 300 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού παράγονται ετησίως και πάνω από 8 εκατομμύρια πετιούνται στους ωκεανούς μας κάθε χρόνο, σύμφωνα με την περιβαλλοντική ομάδα Plastic Oceans.

Ο Μάθιου Άμποτ, συντονιστής θαλάσσιων προγραμμάτων στο Συμβούλιο Διατήρησης του Νιου Μπρούνσγουικ δήλωσε στο CBC News πως η φωτογραφία απεικονίζει το πόσο διαδεδομένα είναι τα ανθρώπινα σκουπίδια. «Στο σημείο όπου ζούσε ο αστακός, υπήρχαν σκουπίδια που είχαν φτάσει ακόμη και στα βαθιά νερά» δήλωσε ο Άμποτ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ