ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗΓΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ

Τα Επιμελητήρια εκλέγουν νέες διοικήσεις -Οι υποψήφιοι [εικόνες]

Τα Επιμελητήρια εκλέγουν νέες διοικήσεις -Οι υποψήφιοι [εικόνες]

Τις νέες διοικήσεις τους εκλέγουν τα περισσότερα Επιμελητήρια όλης της χώρας από αύριο Παρασκευή έως και τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.

Οι επιμελητηριακές εκλογές θα πρέπει υποχρεωτικά θα πρέπει να διενεργηθούν έως τις 17 Δεκεμβρίου και οι επιχειρήσεις μέλη τους, καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καλούνται να επιλέξουν αυτούς που θα τους εκπροσωπήσουν θεσμικά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Οι υποψήφιοι συνδυασμοί στα βασικά επιμελητήρια είναι:

ΕΒΕΑ

Ο νύν πρόεδρος, Κωνσταντίνος Μίχαλος είναι ο επικεφαλής του μοναδικού συνδυασμού «Επιχειρηματική Ανάπτυξη», που κατεβαίνει στις εκλογές στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, που θα διεξαχθούν στις 2,3 και 4 Δεκεμβρίου.

Ο σημερινός πρόεδρος Κωνσταντίνος Μίχαλος, επικεφαλής του μοναδικού συνδυασμού στο ΕΒΕΑ

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, που αν εκλεγεί θα πρόκειται για την τρίτη θητεία του σε μήνυμά του καλεί τις επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου να δώσουν «το παρών» και με τη μαζική συμμετοχή τους να απαιτήσουν τις αλλαγές και τις παρεμβάσεις που χρειάζονται, «για να επαναφέρουμε στον τόπο μας την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, την εθνική μας αυτονομία και κυριαρχία» όπως σημείωνει.

ΕΒΕΘ

Αλλαγή σελίδας για το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση του Δημήτρη Μπακατσέλου, προέδρου από τον Δεκέμβριο του 1997 να μην είναι υποψήφιος. Ο Ιωάννης Μασούτης του Διαμαντή, είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο» στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 4 και 5 Δεκεμβρίου. Ο δεύτερος συνδυασμός που διεκδικεί την ψήφο των επιχειρήσεων -μελών του Επιμελητηρίου είναι η «Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης Επιμελητηρίου» με επικεφαλής τον Γεώργιο Καλανδρέα.

Ο Γιάννης Μασούτης, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο»

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί στις 2,3 και 4 Δεκεμβρίου και οι συνδυασμοί που κατεβαίνουν είναι οκτώ και ειδικότερα:

Συνδυασμός «Το Επιμελητήριο μας» με επικεφαλής τον  σημερινό πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

-Συνδυασμός «Ανανεωτική Κίνηση Επαγγελματιών» με επικεφαλής τον Νίκο Λεβετσοβίτη

-Συνδυασμός «Επαγγελματική Ανάπτυξη» με επικεφαλής τον Γιάννη Ρεκλείτη, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Επιμελητηρίου την περίοδο 2013-2013 και γενικός γραμματέας την περίοδο 2014-2017.

Ο Γιάννης Ρεκλείτης, επικεφαλής του συνδυασμού «Επαγγελματική Ανάπτυξη»

-Συνδυασμός «Ανοικτό Επιμελητήριο» με επικεφαλής τον Γιάννη Βαφειαδάκη.

-Συνδυασμός «Ένωση Επιμελητηρίου» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζηκόπουλο, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

-Συνδυασμός «Ασφαλιστική Συνεργασία». Επικεφαλής του συνδυασμού είναι ο Κλήμης Δημαρχιάδη

-Συνδυασμός «Σ.Ε.Π. Σίγουρη Επαγγελματική Προοπτική» με τον Βασίλη Καρναχωρίτη

Ο Βασίλη Καρναχωρίτης επικεφαλής του Συνδυασμού  «Σίγουρη Επαγγελματική Προοπτική»

-Συνδυασμός «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Αναστάσιο Καυκαλέτο.

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Τρεις είναι οι συνδυασμοί που κατέρχονται στις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθούν στις 2,3 και 4 Δεκεμβρίου. Ο συνδυασμός «Ισχυρό Επιμελητήριο» με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο Μιχάλη Ζορπίδη, «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Βιοτεχνών Θεσσαλονίκης»  με επικεφαλής την Ευδοξία Γιαβανίδου και  «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών» με επικεφαλής τον Χρήστο Νικολόπουλο.

Ο Μιχάλης Ζορπίδης, νυν πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για το ΕΕΘ.

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας

Στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές και στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Οι δύο συνδυασμοί που παίρνουν μέρος στις εκλογές, είναι η «Βιοτεχνική Ανάπτυξη - Συνεργασία» με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο του επιμελητηρίου Παύλο Ραβάνη και η «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Γεώργιο Σιγάλα.

Ο πρόεδρος του ΒΕΑ, Παύλος Ραβανής κατεβαίνει και πάλι υποψήφιος

ΒΕΘ
Πέντε συνδυασμοί κατεβαίνουν στις εκλογές του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στις 2,3 και 4 Δεκεμβρίου.

-Η «Βιοτεχνική Συμμαχία» επικεφαλής της οποίας είναι ο νυν πρόεδρος του επιμελητηρίου Παναγιώτης Παπαδόπουλος
Η «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Βιοτεχνών Θεσσαλονίκης» με επικεφαλής τον Πασχάλη Κυριάκου
Η «Βιοτεχνική Αλληλεγγύη» με επικεφαλής τον Παύλο Κολοβό
Η «Βιοτεχνική Συνεργασία» με επικεφαλής τον Αθανάσιο Νικολόπουλο
Η «Ένωση Βιοτεχνών Νέοι Ορίζοντες» με επικεφαλής τον Ιωάννη Φωτιάδη

ΕΒΕΠ

Και στο Εμπορικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά κατεβαίνει ένας συνδυασμός με όλους τους υποψηφίους και επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο Βασίλη Κορκίδη. Στο ΕΒΕΠ, οι εκλογές αρχίζουν την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά

Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά κατεβαίνουν τρεις συνδυασμοί:

  • Η  «Επαγγελματική Συνεργασία» όπου επικεφαλής είναι ο Κωνσταντίνος Μαρκουλιδάκης.
  • Η «Ανεξάρτητη Κίνηση Επαγγελματιών» με επικεφαλής τον Λεωνίδα Μίχα
  • και η«Δυναμική Κίνηση Επαγγελματιών» με επικεφαλής τον Ιωάννη Βουτσινά.

ΒΕΠ
Την Κυριακή 3 και τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου διεξάγονται οι εκλογές στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά. Οι συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο των εκλογέων, είναι το «Ανεξάρτητο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά» με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο Ανδριανό Μιχάλαρο και το «Βιοτεχνόραμα» με επικεφαλής τον Γεώργιο Κωνσταντόπουλο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.