Τζανακόπουλος: Δεν νιώθω απομακρυσμένος από το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» - iefimerida.gr

Τζανακόπουλος: Δεν νιώθω απομακρυσμένος από το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από αύριο ξεκινά η καταβολή του επιδόματος των 5.000 ευρώ στους πλημμυροπαθείς με κατάθεση στους λογαριασμούς των δικαιούχων, ανακοίνωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Το επίδομα των 8.000 ευρώ στις επιχειρήσεις θα δοθεί αμέσως μετά την καταγραφή των ζημιών.

Επιπλέον, όσον αφορά στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «είναι διαφορετικό να εκπλειστηριάζονται βίλες αξίας 1 εκατ. ευρώ και διαφορετικό η πρώτη κατοικία μιας λαϊκής οικογένειας. Πρόκειται για πλειστηριασμούς με υψηλότατα ποσά χρέους, και υψηλότατες αξίες των ακινήτων. Αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι πολίτες που διαμαρτύρονται».

«Το σύνθημα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, είναι προφανές ότι υπονοεί την λαϊκή κατοικία, όχι τις βίλες στην Κηφισιά. Υπό αυτή την έννοια δεν νοιώθω απομακρυσμένος από αυτό στο σύνθημα. Η λαϊκή κατοικία δεν πρέπει να καταλήξει στα χέρια των τραπεζών, αυτό είναι δέσμευση της κυβέρνησης», τόνισε o κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας», επεσήμανε στη συνέχεια.

«Μετά από διαπραγμάτευση, το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας δίνει τη δυνατότητα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να ρυθμίσουν τα χρέη τους και όσο διαρκεί η ρύθμιση η πρώτη κατοικία προστατεύεται», ανέφερε.
Είναι διαφορετικό, εξήγησε να εκπλειστηριάζονται βίλες αξίας 1 εκατ. ευρώ και διαφορετικό η πρώτη κατοικία μιας λαϊκής οικογένειας, όπως είπε, «πρόκειται για πλειστηριασμούς με υψηλότατα ποσά χρέους, και υψηλότατες αξίες των ακινήτων. Αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι πολίτες που διαμαρτύρονται. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους και τη διαδικασία των πλειστηριασμών και ταυτόχρονα να μην οξύνει τις εντάσεις».

Αναφερόμενος στα επεισόδια χθες στο Ειρηνοδικείο τόνισε ότι «θα πρέπει να ελεγχθεί αν η αστυνομία ξεπέρασε τον ρόλο της».

«Είναι κατανοητή η ένταση σε ένα βαθμό για τους πλειστηριασμούς», ανέφερε o κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος και αυτός στη συζήτηση για τη φορολογία και ποιους πλήττει η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης οριοθέτησε τη μεσαία τάξη λέγοντας ότι σε αυτήν ανήκουν όσοι βγάζουν 20.000 με 40.000 ευρώ το χρόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ