Εφυγαν από τη Μυτιλήνη 250 πρόσφυγες -Εφτασαν στον Πειραιά, θα μοιραστούν σε δομές της χώρας - iefimerida.gr

Εφυγαν από τη Μυτιλήνη 250 πρόσφυγες -Εφτασαν στον Πειραιά, θα μοιραστούν σε δομές της χώρας

Φωτογραφία: Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ (αρχείο)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

250 πρόσφυγες και μετανάστες ευπαθών κατηγοριών, αναχωρούν για την ηπειρωτική Ελλάδα.

Από τον Πειραιά θα φύγουν με λεωφορεία και συνεργάτες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προκειμένου να μεταφερθούν σε δομές που διατηρούν στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η σημερινή μετακίνηση έγινε στα πλαίσια της προσπάθειας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για απεγκλωβισμό από τα νησιά όσο το δυνατόν περισσότερων προσφύγων που χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία. «Μια προσπάθεια, που θα ενταθεί», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα γίνει προσπάθεια να απεγκλωβιστούν περί τα 3.000 άτομα από τη Λέσβο, στην οποία φιλοξενούνται περίπου 8.500 μετανάστες και πρόσφυγες, και να κατευθυνθούν σε διάφορες δομές στο εσωτερικό της Ελλάδας. Ανάλογες αναχωρήσεις αναμένεται να γίνουν και από άλλα νησιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πλοίο μετανάστες Μυτιλήνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ