Πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών με ΜΑΤ, χημικά και ξύλο στο Ειρηνοδικείο [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών με ΜΑΤ, χημικά και ξύλο στο Ειρηνοδικείο [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτοφανείς εικόνες χθες στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας με τα ΜΑΤ και τα μέλη συλλογικοτήτων να συγκρούονται σώμα με σώμα έξω από τις αίθουσες που θα πραγματοποιούνταν πλειστηριασμοί ακινήτων. Μάλιστα, το βράδυ τα ΜΑΤ χρειάστηκε να φυγαδεύσουν τους συμβολαιογράφους.

Πόσα ακίνητα βγήκαν τελικά στο σφυρί

Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεξήχθησαν τελικά, το απόγευμα της Τετάρτης, 12 από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς ακινήτων. Παράλληλα ολοκληρώθηκαν και οι δύο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των πλειστηριασμών ακινήτων στους 14. Αναλυτικότερα, από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς έγιναν 20 και εξ αυτών ολοκληρώθηκαν για 12 ακίνητα, ενώ για 8, αν και ξεκίνησαν, δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν. Οι υπόλοιποι 9 δεν ξεκίνησαν καν.

Στο σφυρί πρώτες κατοικίες

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 15 πλειστηριασμοί διαμερισμάτων, αποθηκών σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής. Οι πλειστηριασμοί αφορούσαν πρώτες κατοικίες στις περιοχές της Αθήνας, της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου, της Καλλιθέας, του Χαλανδρίου, της Νίκαιας και του Μοσχάτου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ακίνητα που βγήκαν στο σφυρί -σε φυσικούς πλειστηριασμούς, όχι ηλεκτρονικά- ήταν πρώτες κατοικίες και μάλιστα για όχι μεγάλα ποσά. Ενδεικτικό είναι πως στο Χαλάνδρι, λόγου χάρη, εκπλειστηριάστηκε πρώτη κατοικία για οφειλή 43.000 ευρώ. Στη Νίκαια, βγήκε σε πλειστηριασμό τετραώροφο, ενώ στο Μοσχάτο χάθηκε σπίτι περίπου 60 τετραγωνικών για οφειλή μόλις 30.000 ευρώ.

Χημικά, ξύλο και τραυματισμοί

Αγριο ξύλο έπεσε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας όταν κινήματα κατά των πλειστηριασμών και αλληλέγγυοι επιχείρησαν να ματαιώσουν τη διενέργιεά τους. Οι «Δεν πληρώνω» επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών προσπαθώντας να μπουν μέσα στη δικαστική αίθουσα για να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς.

Τα ΜΑΤ επενέβησαν και άρχισαν να χτυπούν με γκλομπ τους συγκεντρωμένους, ενώ έριξαν και χημικά στους εσωτερικούς χώρους του Ειρηνοδικείου. Οι αλληλέγγυοι πετούσαν αντικείμενα, ενώ άδειασαν και δύο πυροσβεστήρες.

Η κατάσταση έγινε ασφυκτική, ενώ υπήρξαν και τραυματίες. Ενας άνδρας τραυματίστηκε στο κεφάλι, ενώ ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» με αναπνευστικά προβλήματα.

Πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών με ΜΑΤ, χημικά και ξύλο στο Ειρηνοδικείο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Νωρίτερα τα μέλη των κινημάτων εξαπέλυαν ύβρεις κατά του προέδρου των συμβολαιογράφων φωνάζοντας «είστε δωσίλογοι».

Στα άγρια επεισόδια τραυματίστηκαν πολλά στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, του κόμματος Λαφαζάνη, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του κινήματος «Δεν πληρώνω». Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο με τραύματα στο κεφάλι και στα χέρια.

Η κυβέρνηση, με σκοπό να προχωρήσουν κανονικά οι πλειστηριασμοί έστειλε 3 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης μέσα στο κτίριο του Ειρηνοδικείου.

Τα ΜΑΤ δεν επέτρεπαν στα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», στις άλλες συλλογικότητες, στα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και στα μέλη του ΠΑΜΕ να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που ήταν παρούσα στο Ειρηνοδικείο, ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν 29 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων δέκα αφορούσαν σε πρώτη κατοικία και μάλιστα αξίας κάτω των 300.000 ευρώ.

Παράλληλα με τους πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο, σήμερα έγινε η πρεμιέρα και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Βίντεο με τα όσα συνέβησαν στο Ειρηνοδικείο

Ενας από τους τραυματίες μιλώντας στο iefimerida είπε: «Μου έσπασαν το κεφάλι, επιφυλάσσομαι να ρίξω μαχαιριές»!

Αγριο ξύλο:

Δείτε φωτογραφίες από το ξύλο που έπεσε και δημοσιεύθηκαν στα social media

Πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών με ΜΑΤ, χημικά και ξύλο στο Ειρηνοδικείο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών με ΜΑΤ, χημικά και ξύλο στο Ειρηνοδικείο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών με ΜΑΤ, χημικά και ξύλο στο Ειρηνοδικείο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Μέλος του κινήματος «Δεν πληρώνω» κρατάει στα χέρια του ένα από τα χημικά που έριξαν τα ΜΑΤ

Πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών με ΜΑΤ, χημικά και ξύλο στο Ειρηνοδικείο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ