Η Ελλάδα αποκτά Συμφωνική Ορχήστρα Νέων -Υπό τον διεθνούς φήμης Διονύση Γραμμένο - iefimerida.gr

Η Ελλάδα αποκτά Συμφωνική Ορχήστρα Νέων -Υπό τον διεθνούς φήμης Διονύση Γραμμένο

Πρώτη παρουσίαση της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακοινώθηκε και επίσημα η Ίδρυση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων για να συμπληρωθεί ένα τεράστιο κενό στην πολιτιστική ζωή του τόπου. Κάτι που σε όλες τις χώρες της Ευρώπης αποτελεί γεγονός, στην Ελλάδα, απλά δεν υπήρχε.

Με επικεφαλής τον ταλαντούχο Διονύση Γραμμένο, μουσικό και μαέστρο υψηλού επιπέδου, το όνειρο πολλών παιδιών αποκτά σάρκα και οστά.

Οι πρώτες τους πρόβες ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα.
Οι ορχήστρες νέων ανά τον κόσμο, αποτελούν σημείο αναφοράς για τον τόπο και τους μουσικούς του.
Επιδίωξη της ΕΣΟΝ είναι να εντοπίσει τους ταλαντούχους Έλληνες, να τους καθοδηγήσει και να τους εντάξει σε μία ορχήστρα που θα δίνει συναυλίες για τον κόσμο.

Η Ελλάδα αποκτά Συμφωνική Ορχήστρα Νέων -Υπό τον διεθνούς φήμης Διονύση Γραμμένο  | iefimerida.gr 0

Διονύσης Γραμμένος, φωτογραφία: dionysisgrammenos.com

Σε πρώτη φάση, έχουν εντοπιστεί 35 ταλαντούχοι νέοι μουσικοί, με σπουδαία προσόντα, θέληση και ενθουσιασμό, όπως ανέφερε κατά την παρουσίαση της ορχήστρας ο Διονύσης Γραμμένος. «Δεχτήκαμε βιογραφικά, ηχογραφήσεις και βίντεο και καταλήξαμε στους πρώτους που θα στελεχώσουν την Ορχήστρα».
Ο στόχος σε δεύτερη φάση, είναι να συνεχιστούν οι ακροάσεις ανά την Ελλάδα, για να εντοπιστούν οι καλύτεροι που θα μπουν στην ομάδα τη σεζόν 2018-2019.

Η δημιουργία της Ορχήστρας πραγματοποιείται με την χορηγία του Ιδρύματος Λάτση και τη μεγάλη βοήθεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που παραχωρεί τους χώρους της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Νιάρχος, για πρόβες και συναυλίες.

11 Δεκεμβρίου η πρώτη συναυλία

Από την ερχόμενη Δευτέρα και επί 8 μέρες οι πρόβες θα είναι καθημερινές ώστε η Ορχήστρα να είναι έτοιμη για την πρώτη της συναυλία στις 11 Δεκεμβρίου με έργα Σούμπερτ και Μότσαρτ και άρωμα Βιέννης στην σκηνή της Λυρικής στο ΚΠΙΣΝ.

Η Ελλάδα αποκτά Συμφωνική Ορχήστρα Νέων -Υπό τον διεθνούς φήμης Διονύση Γραμμένο  | iefimerida.gr 1

Σκοπός η προσέλκυση νεαρού ακροατηρίου

Τρία προγράμματα «ανοίγουν» την Ορχήστρα σε νέους.
-Για παράδειγμα πριν την συναυλία της 11ης Δεκεμβρίου θα γίνει μία πρόβα τζενεράλε την οποία θα μπορούν να παρακολουθήσουν σχολεία.
-Θα πραγματοποιούνται μουσικά εργαστήρια τα οποία θα μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά, όπως για παράδειγμα, ενα μάθημα κρουστών στο οποίο θα φιλοξενηθούν 15 άτομα.
-Παράλληλα, σχολεία θα μπορούν να παρακολουθούν τις πρόβες και αμέσως μετά θα γίνεται συζήτηση πάνω στα έργα και τα όργανα.

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων θα δώσει 4 συναυλίες την πρώτη της σεζόν. Μία τον Δεκέμβριο, μία τον Μάιο και δύο τον Ιούνιο. Στην τελευταία θα συμπράξει με τους νέους τραγουδιστές της Λυρικής.

«Ενα φυτώριο που θα καλύψει τις ανάγκες στις ελληνικές ορχήστρες» ανέφερε κατά την παρουσίαση της Ορχήστρας ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής Γιώργος Κουμεντάκης. «Συμπορευόμαστε σε κάτι σπάνιο. Μία ορχήστρα νέων, θα συνεργάζεται με νέους ερμηνευτές της όπερας» κατέληξε.

Εκ μέρους του Ιδρύματος Λάτση ο Δημήτρης Αφεντούλης μίλησε για φιλόδοξο εγχείρημα και τόνισε πώς, επιτυχία, θα είναι η μακροημέρευση, η διάρκεια, η συνέπεια και η στοχοθεσία της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ