Η Alfa Romeo επιστρέφει στη Formula 1 -Μετά από 32 χρόνια - iefimerida.gr

Η Alfa Romeo επιστρέφει στη Formula 1 -Μετά από 32 χρόνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Alfa Romeo επιστρέφει στη Formula 1 από την επόμενη σαιζόν, μετά από 32 χρόνια, καθώς υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη Sauber. Η οποία έτσι λύνει πολλά από τα χρονίζοντα προβλήματά της και κυρίως το οικονομικό.

Η ονομασία της ομάδας θα είναι πλέον Alfa Romeo Sauber F1 Team και τα μονοθέσιά της θα έχουν τα χρώματα αλλά και τα σήματα της ιταλικής εταιρείας. Οι κινητήρες θα είναι Ferrari.

O επικεφαλής του ομίλου FCA Sergio Marchionne δήλωσε η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στα πλαίσια αναμόρφωσης της Alfa Romeο, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως η μάρκα είναι μέλος της ιστορίας του σπορ.

Η Alfa Romeo μετείχε μεταπολεμικά -ήταν παρούσα και προπολεμικά- από το 1950 έως το 1985, κατακτώντας τα δύο πρώτα πρωταθλήματα το 1950 και το 1951 με το Νino Farina και τον εμβληματικό Juan Manuel Fangio αντίστοιχα. Μετέπειτα η καλύτερη θέση που κατέλαβε ήταν η 6η στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών το 1983.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Alfa Romeo επιστροφή Φόρμουλα 1
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ