Ζητούν από τον Πετσάλνικο το όνομα του βουλευτή με το 1 εκ. ευρώ - iefimerida.gr

Ζητούν από τον Πετσάλνικο το όνομα του βουλευτή με το 1 εκ. ευρώ

Ζητάνε από τον Πετσάλνικο το όνομα του βουλευτή που φυγάδευσε το 1 εκ.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλος έχει προκληθεί στη Βουλή από τη βαρύτατη καταγγελία του προέδρου της αρχής για το ξέπλυμα χρήματος Παναγιώτη Νικολούδη ότι Ελληνας εν ενεργεία βουλευτής έβγαλε σε τράπεζα του Εξωτερικού ένα εκατομμύριο ευρώ, το Μάιο του 2011, όταν είχε κορυφωθεί η συζήτηση για τη χρεοκοπία της χώρας.

Πολλοί βουλευτές συζητούν ήδη στις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις του τον τρόπο της αντίδρασής τους στην ενέργεια αυτή που αφήνει σκιές πάνω σε πολλά άτομα και δυσφημεί το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Περισσότεροι από 30, μάλιστα, απευθύνθηκαν ήδη στον στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Φίλιππο Πετσάλνικο για να ζητήσουν την προστασία του με τη δημοσιοποίηση του ονόματος, ενώ αναμένεται να αναθερμανθεί και η πρωτοβουλία για την υπογραφή της σχετικής εξουσιοδότησης για τον πλήρη έλεγχο των όποιων καταθέσεων υπάρχουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες το σχετικό αίτημα θα διατυπώσει δημοσίως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας.

Ειδικότερα, ο κ. Νικολούδης μιλώντας χθες σε επιτροπή της Βουλής είπε χαρακτηριστικά: «Από αυτό πού λέμε και που εννοούμε πολιτικό κόσμο, εγώ διαπίστωσα έναν ή μία που έβγαλε 1.000.000 ευρώ τον περσινό δραματικό Μάη του 2011. Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300. Δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα».

Πάντως ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελεί πρόθεσή του να δημοσιοποιήσει το όνομα καθώς δεν συμφωνεί με τη λογικήν του αποδιοπομπαίου τράγου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ