Μουντιάλ 2018: Οι διαιτητές θα διακόπτουν ματς αν υπάρχουν ρατσιστικά περιστατικά - iefimerida.gr

Μουντιάλ 2018: Οι διαιτητές θα διακόπτουν ματς αν υπάρχουν ρατσιστικά περιστατικά

Η FIFA λέει «όχι» στον ρατσισμό (Φωτογραφία: AP/ Themba Hadebe)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι διαιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να διακόπτουν, προσωρινά ή οριστικά, ματς στο Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία, αν προκύψουν ρατσιστικά περιστατικά, δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Πρόκειται για τη διαδικασία των τριών βημάτων, που δίνει στους διαιτητές την εξουσία να διακόψουν, προσωρινά, οριστικά ή να αναβάλουν μία αναμέτρηση, εξαιτίας της συμπεριφοράς των φιλάθλων. Το σύστημα αυτό δοκιμάστηκε στο Confederations Cup το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Ινφαντίνο τόνισε ότι τα μέτρα κατά των διακρίσεων είναι πρώτη προτεραιότητα για τη FIFA. «Θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί», τόνισε, σύμφωνα με το BBC.

Η δοκιμή του συστήματος στο Confederations Cup περιελάμβανε παρατηρητές για ρατσιστικά περιστατικά, κάτι που δοκιμάστηκε και στα προκριματικά του Μουντιάλ, όπως και σε μερικά φιλικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ