Ιαπωνία: Εκτακτη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου -Μετά τον νέο πύραυλο του Κιμ - iefimerida.gr

Ιαπωνία: Εκτακτη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου -Μετά τον νέο πύραυλο του Κιμ

Φωτογραφία: Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας συγκάλεσε έκτακτη, κατεπείγουσα σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου με αφορμή την νέα εκτόξευση ενός πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα.

Ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τη Βόρεια Κορέα, ο οποίος σύμφωνα με την Ουάσιγκτον είναι διηπειρωτικός, πρέπει να κατέπεσε στη θαλάσσια αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας, ήταν η εκτίμηση του υπουργού Άμυνας της Ιαπωνίας.

«Εικάζουμε ότι κατέπεσε σε περιοχή εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μας» δήλωσε ο Ιτσουνόρι Ονοντέρα σε δημοσιογράφους.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι κατέγραψε μια «πιθανή» εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα, στις 20.30 (ώρα Ελλάδας). «Είμαστε στη διαδικασία εκτίμησης της κατάστασης και θα παράσχουμε πρόσθετες λεπτομέρειες όταν είναι διαθέσιμες» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ρόμπερτ Μάνινγκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ