Τι προκαλεί στο σώμα η αποχή από το σεξ - iefimerida.gr

Τι προκαλεί στο σώμα η αποχή από το σεξ

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι περισσότεροι δεν χρειαζόμαστε έρευνες για να πειστούμε ότι το σεξ κάνει καλό. Μας αρέσει, μας φτιάχνει τη διάθεση, μας χαλαρώνει, αλλά και σύμφωνα με μελέτες κάνει καλό στην υγεία μας.

Σε γενικές γραμμές το σεξ γυμνάζει το σώμα, μειώνει το στρες, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, ανεβάζει την ψυχολογία μας και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού μας.

Πολλοί μάλιστα το θεωρούν ένα από τα μυστικά της μακροζωίας. Μελέτες έδειξαν ότι η αυξημένη συχνότητα των ερωτικών επαφών (3 φορές την εβδομάδα) συσχετίζεται με μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής σε σύγκριση με όσους έχουν λιγότερες επαφές (π.χ. 2 φορές την εβδομάδα).

Κατά καιρούς, λοιπόν, πραγματοποιούνται διάφορες έρευνες γύρω από το σεξ, αλλά αξίζει να δώσουμε προσοχή σε μια πρόσφατη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Cardiology, η οποία δίνει έμφαση στα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν μετά από ένα διάστημα αποχής από το σεξ.

Διαβάστε τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η αποχή από το σεξ, σύμφωνα με έρευνες, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σώμα σεξ αποχή από το σεξ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ