Τουρκία: Ανακαλύφθηκε εντυπωσιακό άγαλμα της θεάς Υγείας [εικόνα] - iefimerida.gr

Τουρκία: Ανακαλύφθηκε εντυπωσιακό άγαλμα της θεάς Υγείας [εικόνα]

Φωτογραφία: Τwitter/@WH_Dispatches
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eνα εντυπωσιακό άγαλμα της θεάς Υγείας, το οποίο πλαισιώνεται από ένα μικρότερο άγαλμα του θεού Έρωτα έφεραν στο φως οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην αρχαία Ανάζαρβο της Κιλικίας, στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γλυπτά από ασβεστόλιθο χρονολογούνται από τον 3ο ή 4ο αιώνα π.Χ. ενώ το άγαλμα το οποίο βρέθηκε χωρίς το κεφάλι του, έχει ύψος 1,68 - 1,75 μέτρα.

Παράλληλα τονίζεται ότι η Ανάζαρβος της Κιλικίας συμπεριλήφθη το 2014 στον κατάλογο Αρχαιολογικών Χώρων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO καθώς φέρει πολιτιστικά ίχνη των αρχαίων Ελλήνων, των Ρωμαίων, του Βυζαντίου, των Σασσανιδών και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Τουρκία: Ανακαλύφθηκε εντυπωσιακό άγαλμα της θεάς Υγείας [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Να σημειωθεί πως εκεί, υπάρχει ο πρώτος δρόμος δύο λωρίδων του κόσμου, όπως επίσης και αρχαίο θέατρο με μαγευτική πύλη.

Τέλος, από την Ανάζαρβο καταγόταν ο Διοσκουρίδης ο Πεδάνιος, γιατρός, φαρμακολόγος και βοτανολόγος, γνωστός κυρίως για το πεντάτομο έργο του «Περὶ ὕλης ἰατρικῆς», με τη μεγάλη επιρροή στη φαρμακολογία μέχρι το 1600 μ.Χ.. ενώ μέχρι σήμερα έχουν διασωθεί αρκετ’α αντίγραφα του έργου του, ακόμη και από τον 5ο αιώνα. Θεωρείται ο μεγαλύτερος φαρμακολόγος της αρχαιότητας, Τα χειρόγραφα με την πραγματεία του Διοσκουρίδη, ιδιαίτερα τα παλαιότερα, όπως ο κώδικας της μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου όρους, της Κωνσταντινούπουλης που βρίσκεται στη βιβλιοθήκη της Βιέννης, της Νάπολης και του Μίσιγκαν προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες που επιθυμούν να δουν από κοντά το έργο του.

Πηγή Φωτό: Twitter

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Υγεία θέα Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ