Νέο ρεκόρ για το Bitcoin: Η αξία του έσπασε το φράγμα των 10.000$ - iefimerida.gr

Νέο ρεκόρ για το Bitcoin: Η αξία του έσπασε το φράγμα των 10.000$

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ένα μετά το άλλο σπάει τα ρεκόρ το Bitcoin, η αξία του οποίου ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 10.000 δολάρια, παρά τους φόβους ότι θα είναι η επόμενη «φούσκα» που θα σκάσει...

Η φετινή πορεία του κρυπτονομίσματος είναι εντυπωσιακή: Από τα χίλια δολάρια που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, η αξία του τριπλασιάστηκε μέσα σε έξι μήνες. «Χτύπησε» τα 5.000 δολάρια για πρώτη φορά τον Οκτώβριο και στο σύντομο διάστημα που μεσολάβησε έκτοτε εκτινάχθηκε το πρωί στα 10.009$ προτού υποχωρήσει.

Ωστόσο, ο όγκος των συναλλαγών σε Bitcoin δεν ακολουθεί στην ξέφρενη πορεία του την αξία του -πράγμα που σύμφωνα με αναλυτές σημαίνει ότι όσοι το αγοράζουν δεν το χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους για την αγορά αγαθών, αλλά ποντάρουν σε άνοδο της αξίας του.

Νέο ρεκόρ για το Bitcoin: Η αξία του έσπασε το φράγμα των 10.000$  | iefimerida.gr 0

Παρά τη ρευστότητα που έχει προκαλέσει κατά καιρούς σοβαρές πτώσεις της τιμής του, το Bitcoin έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπως το CME Group, που ανακοίνωσε τα σχέδιά του εγκαινιάσει μέχρι το τέλος του χρόνου συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης στο κρυπτονόμισμα -κίνηση που αναμένεται να λειτουργήσει ως «κράχτης » για τους πιο επιφυλακτικούς επενδυτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bitcoin κρυπτονόμισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ