«Κίνημα Αλλαγής» το όνομα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς -Συνάντηση Φώφης-Θεοδωράκη - iefimerida.gr

«Κίνημα Αλλαγής» το όνομα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς -Συνάντηση Φώφης-Θεοδωράκη

gennimata-theodorakis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης συμφώνησαν το όνομα του νέου κόμματος της Κεντροαριστεράς να είναι «Κίνημα Αλλαγής» και όχι πλέον «Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Έτσι θα παρουσιάζεται πλέον και στις δημοσκοπήσεις. Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης θα στείλουν επιστολή στις εταιρείες δημοσκοπήσεων, ώστε στις αμέσως επόμενες μετρήσεις ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς να μετρηθεί ως «Κίνημα Αλλαγής».

Αρχές της άνοιξης, όταν θα γίνει το συνέδριο του νέου κόμματος, το νέο όνομα θα επισημοποιηθεί με την ψήφο των συνέδρων.

Όπως διευκρινίστηκε, υπό αυτή την «ομπρέλα» θα λειτουργούν ΔΗΣΥ, Ποτάμι και όλα τα κόμματα και οι κινήσεις του χώρου, αλλά στη Βουλή προς το παρόν οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες θα διατηρούν και την αυτονομία τους και το δικό τους όνομα.

Πάντως, την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει για πρώτη φορά κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών και κομματικών οργάνων ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε αποτελεσματικά ώστε να ανταποκριθούμε στην καθαρή εντολή των πολιτών για ενότητα, αλλαγή πολιτικών συσχετισμών και προοδευτική διακυβέρνηση» δήλωσε η κυρία Γεννηματά μετά τη συνάντησή της με τον κ. Θεοδωράκη, στο γραφείο της στη Βουλή.

«Είμαστε αποφασισμένοι να γεννήσουμε κάτι νέο» τόνισε, από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Κίνημα Αλλαγής» το όνομα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς -Συνάντηση Φώφης-Θεοδωράκη | iefimerida.gr 0

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη και της Φώφης Γεννηματά

Φώφη Γεννηματά: Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε αποτελεσματικά έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στη μεγάλη συμμετοχή των προηγούμενων ημερών της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής. 212.000 πολίτες μας έδωσαν μια καθαρή εντολή. Να προχωρήσουμε ενωμένοι να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς, να ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό και να εξασφαλίσουμε μια προοδευτική διακυβέρνηση για τον τόπο. Για αυτό και οι συναντήσεις μας με τον Σταύρο Θεοδωράκη δεν μπορούν να αποτελούν είδηση. Μιλάμε καθημερινά, συνεργαζόμαστε συστηματικά και επομένως από εδώ και πέρα θα είναι κάτι συνηθισμένο. Έτσι πρέπει να δουλέψουμε. Έτσι έχουμε μάθει να δουλεύουμε. Είμαστε λοιπόν αποφασισμένοι να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό στις αρχές της Άνοιξης σε ένα μεγάλο μαζικό ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο όπου θα εκφραστούν όλες οι τάσεις, όλοι όσοι έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα σ' αυτή την προσπάθεια σ' αυτό το μεγάλο εγχείρημα της αναγέννησης της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.

Σταύρος Θεοδωράκης: Είμαστε αποφασισμένοι εν ολίγοις να γεννήσουμε κάτι νέο το οποίο θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ημερών. Θα πρέπει να πούμε ότι τις επόμενες μέρες θα παρθούν οι αποφάσεις για την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου όπου θα εκφραστούν όλες οι πολιτικές τάσεις του ευρύτερου χώρου μας. Την ερχόμενη Τετάρτη στη Γερουσία θα έχουμε μια κοινή συνεδρίαση των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων μαζί με τα κορυφαία πολιτικά όργανα των δύο κομμάτων, της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού. Να μιλήσουμε πολιτικά, να αναπτύξουμε τις προτάσεις μας για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα. Να ξεδιπλώσουμε για άλλη μια φορά την αντιπολιτευτική μας πολιτική απέναντι στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στις συντηρητικές πολιτικές. Οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες θα συντονίζονται από τους γραμματείς τους και από τους εκπροσώπους τους, έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα επί δύο στη Βουλή σε κάθε συνεδρίαση.

Φώφη Γεννηματά: Ισχυρή αντιπολίτευση. Δυνατή φωνή, μία φωνή, ενιαία. Και βέβαια όλα αυτά δεν μπορεί παρά να στεγαστούν κάτω από ένα ενιαίο όνομα. Προτείνουμε λοιπόν, στο συνέδριο -καθώς εκεί θα βγει η οριστική απόφαση- αλλά προτείνω μέχρι τότε να προχωρήσουμε με ένα όνομα. Στεγαζόμαστε λοιπόν κάτω από το όνομα «Κίνημα Αλλαγής».

Σταύρος Θεοδωράκης: Το Κίνημα Αλλαγής στεγάζει τη ΔΗΣΥ, το Ποτάμι, όλες τις δυνάμεις του κέντρου -τις φιλελεύθερες, τις προοδευτικές, τις σοσιαλδημοκρατικές, τις κεντροαριστερές. Στόχος μας είναι αυτό το Κίνημα Αλλαγής να είναι στην ουσία ένα κίνημα αλλαγής της χώρας και όχι μόνο του πολιτικού σκηνικού.

Φώφη Γεννηματά: Είμαστε η πρόοδος απέναντι στη συντήρηση. Είμαστε η ανατροπή και η αλλαγή απέναντι στη λιτότητα και τις συντηρητικές πολιτικές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ