Τα ρωσικά Lada κατακτούν, για άλλη μία φορά, την αγορά της Κούβας - iefimerida.gr

Τα ρωσικά Lada κατακτούν, για άλλη μία φορά, την αγορά της Κούβας

Επιστρέφουν στην Κούβα τα ρωσικά Lada. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από 12 χρόνια παύσης λειτουργίας, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας, AvtoVAZ επιστρέφει στην Κούβα με τα τελευταία μοντέλα της, καθώς η χώρα είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές εξαγωγών στη Λατινική Αμερική για την εταιρεία.

Τα ρωσικά Lada κατακτούν, για άλλη μία φορά, την αγορά της Κούβας  | iefimerida.gr 0

Περισσότερα από 300 αυτοκίνητα Lada Vesta και Lada Largus Cross θα παραδοθούν στην Κούβα, σύμφωνα με την AvtoVAZ. Οι τοπικές υπηρεσίες ταξί θα χρησιμοποιήσουν τα οχήματα που θα καταφτάσουν τον Ιανουάριο του 2018, όπως επίσης και οι εταιρείες ενοικίασης οχημάτων.

Το Lada Vesta είναι ένα γνωστό μοντέλο της AvtoVAZ που παράγεται από το 2015 ενώ το Lada Largus Cross είναι το πολυτιμότερο όχημα στην αγορά της Ρωσίας και διατίθεται σε εκδόσεις 5 και 7 θέσεων.

«Η Κούβα θυμάται και σέβεται τη μάρκα Lada, μπορεί κανείς να δει ένα σημαντικό αριθμό των κλασικών αυτών μοντέλων στους δρόμους της Αβάνας, όπως και το Lada 4x4» δήλωσε ο πρόεδρος της AvtoVAZ, Νικολάς Μουρ.

Τα ρωσικά Lada κατακτούν, για άλλη μία φορά, την αγορά της Κούβας  | iefimerida.gr 1

Παράλληλα με τα κλασικά αμερικανικά αυτοκίνητα, τα σοβιετικά Lada είναι από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στην Κούβα. Παρά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, που τα εξήγαγε στην χώρα σε χαμηλές τιμές, τα οχήματα έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.

Σύμφωνα με τον Μουρ, τα νέα αυτοκίνητα είναι τέλεια προσαρμοσμένα στις τοπικές συνθήκες και πληρούν τα παγκόσμια ποιοτικά πρότυπα. Η εταιρεία θα παράσχει επίσης ανταλλακτικά και θα εκπαιδεύσει Κουβανούς τεχνικούς στην εξυπηρέτηση μετά την πώληση.

Τα ρωσικά Lada κατακτούν, για άλλη μία φορά, την αγορά της Κούβας  | iefimerida.gr 2

«Η Κούβα είναι μια από τις εξαγώγιμες αγορές που αποτελούν προτεραιότητα για την AvtoVAZ και αναμένουμε να συνεχιστεί η προμήθεια Lada στη χώρα τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας τις ποσότητες», δήλωσε ο Μουρ.

Το 2016, η AvtoVAZ εξήγαγε 20.000 αυτοκίνητα και σκοπεύει να αυξήσει σημαντικά αυτόν τον αριθμό. Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία άρχισε να εξάγει οχήματα στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, την Κίνα, ενώ ξεκίνησε και την πώληση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει μερίδιο στην αγορά της Μέσης Ανατολής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ