Αγώνας δρόμου για να κλείσουν τα ενεργειακά- Στο μικροσκόπιο των θεσμών η πρόταση για ΔΕΗ - iefimerida.gr

Αγώνας δρόμου για να κλείσουν τα ενεργειακά- Στο μικροσκόπιο των θεσμών η πρόταση για ΔΕΗ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θέμα της ενέργειας θα μπει στο τραπέζι της συζητήσεων με τους δανειστές στη δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης που αρχίζει σήμερα.

Στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος εκτιμά ότι είναι εφικτή η συμφωνία με τους θεσμούς επί της αρχής, εντός της εβδομάδας.

Την ίδια ώρα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Ενέργειας ενάντια στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ. Πάντως ο υπουργός Περιβάλλοντος έχει ήδη επισημάνει ότι η συμφωνία που προτείνεται σε ό,τι αφορά την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, είναι στο «καλάθι» να μπούνε οι λιγνιτικές μονάδες στη Μεγαλόπολη και τη Φλώρινα και παράλληλα υπό συζήτηση είναι η αναβάθμιση της μονάδας του Αμύνταιο ώστε η λειτουργία τους να παραταθεί για επιπλέον χρόνια.

Σύμφωνα με τον υπουργό μέρος της συμφωνίας θα είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας, η διασφάλιση της τηλεθέρμανσης και αντισταθμιστικά μέτρα, ώστε να μην υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος στις τοπικές κοινωνίες.

Στον τομέα της ενέργειας το δεύτερο θέμα αφορά στην απελευθέρωση της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου με αναδιάταξη των εταιρειών φυσικού αερίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Σταθάκη, η ΔΕΠΑ θα διατηρήσει μερίδιο στη μια από τις δυο ΕΠΑ (Αττικής ή Θεσσαλονίκης), αλλά όχι και στις δυο όπως είναι σήμερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΗ ενεργειακά διαπραγμάτευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ