Οσα έγιναν στη Βουλή: Εκκωφαντικά αλλά άσφαιρα τα... βλήματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης - iefimerida.gr

Οσα έγιναν στη Βουλή: Εκκωφαντικά αλλά άσφαιρα τα... βλήματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας καλόπιστος τηλεθεατής της μαραθώνιας συζήτησης στη Βουλή θα παραδεχθεί πως, απ' ό,τι φάνηκε, «υπάρχει κάτι σάπιο» στην όλη υπόθεση.

Κάτι βρωμάει, κάποια κομμάτια του παζλ δεν κολλάνε. Αλλά, πάλι, δεν αποδείχθηκε και τίποτε πέραν πάσης αμφισβήτησης...

Αν όλα καλώς έγιναν, όπως επέμεινε η κυβέρνηση, τότε πώς και γιατί δεν ολοκληρώθηκε η συμφωνία, γιατί τα 66 εκατομμύρια δεν εισέρρευσαν στα κρατικά ταμεία από την πώληση 100.000 βλημάτων που ήθελαν οι Σαουδάραβες; Και τα άλλα 200.000 που... παζαρεύονταν (και είχε συμφωνήσει και ο πρωθυπουργός στο ΚΥΣΕΑ) δόθηκαν (και σε ποιον) ή όχι;

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της, που είχε καλλιεργήσει όλες τις τελευταίες μέρες κλίμα... «μητέρας όλων των μαχών», που δεν αποκλειόταν να ρίξει και την κυβέρνηση, την αδιάσειστη και τεκμηριωμένη πέραν πάσης αμφιβολίας ατράνταχτη απόδειξη, δεν την προσκόμισε. Πολλά συγκεκριμένα περίεργα περιστατικά και «συμπτώσεις» ανέφερε, αλλά καταλυτική βολή, δεν έγινε.

Ο καταγγελλόμενος ως μεσάζων κ. Παπαδόπουλος με τον οποίον τελικά και υπέγραψε ένα πρόχειρο χαρτί η κυβέρνηση, μάλλον δεν εκπροσωπούσε την Σαουδική Αραβία- το λέει το Ριάντ, οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στην Σαουδική Αραβία, οι στρατιωτικοί που εμπλέκονται στην ιστορία. Και προπηλακίστηκαν- διπλωμάτες και ένστολοι.

Και ο κ. Τσίπρας με... «απόρρητα»

Τα περιβόητα «απόρρητα» που εκτοξεύονταν... τροχιοδεικτικά τις τελευταίες μέρες, τελικά αποδείχθηκε ότι αφορούσαν ήσσονος, διαδικαστικής υφής, λεπτομέρειες περί επικυρώσεων εγγράφων, βεβαιώσεων του γνησίου της υπογραφής και άλλα... τζεϊμσμποντικά παρόμοια. Το πλέον σοβαρό «απόρρητο», το... κουτσούλισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην Βουλή (με τον κίνδυνο να το στείλει φυλακή ο κ. Κοτζιάς για 10 χρόνια...), αποκαλύπτοντας έγγραφο του Έλληνα πρέσβη στο Ριάντ. Σύμφωνα με το οποίο «έγκυρη πηγή κοντά στην σαουδαραβική ηγεσία» του είπε ότι ο Παπαδόπουλος δεν είναι εντεταλμένος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας. Αλλά τελικά, και ύστερα από πιέσεις, παραδέχθηκε ότι η “πηγή” αυτή, ήταν...κάποιος (άλλος) Έλληνας μεσάζων ο κ. Σφακιανάκης, που ήθελε τα όπλα να πουληθούν σε μικρότερη τιμή από αυτή που είχε συμφωνήσει ο (άλλος) μεσάζων Παπαδόπουλος!

Δηλαδή, ο ένας μεσάζων, υπονόμευε τον άλλον, τον “επίτιμο”, σε μια κατά τα άλλα... διακρατική συμφωνία χωρίς μεσάζοντες! Και κάπου μέσα σ' όλα αυτά, ο κ. Καμμένος «αποκάλυψε» ότι ο κ. Παπαδόπουλος ήταν... γνωστός στον πατέρα Μητσοτάκη την δεκαετία του '90, και ο κ. Τσίπρας «κατακεραύνωσε» τον αρχηγό της ΝΔ ότι δεν δικαιούται για να ομιλεί, γιατί το κόμμα του (όπως και το ΠΑΣΟΚ) βαρύνονται με σκάνδαλα, έχει στο γραφείο του... προϊόντα της Ζίμενς, και η οικογένειά του εμπλέκεται σε «παραδείσους»!

Άλλη μια μάχη εντυπώσεων...

Η εντύπωση που έμεινε, είναι ότι κάποιον λάκκο έχει η φάβα, από πλευράς κυβερνητικών (φανερών και...«απορρήτων») μεθοδεύσεων και χειρισμών. Αλλά, σε μιαν Ελλάδα που έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να χωνεύει περισσότερα σκάνδαλα από αυτά που της σερβίρονται, για να υπάρξει συγκεκριμένο αποτέλεσμα απαιτείται υπομονή, σκληρή και μεθοδική δουλειά, ατράνταχτα στοιχεία (για την δικαιοσύνη, όχι για... επικοινωνιακές ατάκες στην Βουλή) και... πρότερος έντιμος βίος από πλευράς καταγγέλλοντος.

Αλλιώς, το αποτέλεσμα της «μάχης», καταλήγει όπως έγινε χθες και στην Βουλή. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην άσκηση εξουσίας κι' έχουν λίγο-πολύ σκελετούς στις ντουλάπες τους, απαξιώνονται (ευκαιριακά και ίσως άδικα) από την σημερινή κυβέρνηση που εκμεταλλεύεται το «ηθικό πλεονέκτημά» της, μόνο και μόνο...επειδή μέχρι τον Γενάρη του '15 δεν της δόθηκε η ευκαιρία ν' αποκαλύψει και τις λιγότερο «ηθικές» διαθέσεις της!

Και στο πεδίο των εντυπώσεων και της παραπλάνησης (στο οποίο διεκδικεί δάφνες), καταφέρνει έστω προσωρινά αν όχι να κερδίζει πόντους, πάντως να μην χάνει. Κι' αυτό που έμεινε, είναι ότι η αντιπολίτευση, μπορεί να προσπάθησε ν' αλλάξει την ατζέντα, αλλά τελικά υποχρεώθηκε να παίξει το παιχνίδι στο γήπεδο και με τους κανόνες του αντιπάλου της.

Πολύ κακό για το «τίποτα»; Ή, τουλάχιστον, έτσι νομίζει η εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία; Θα δείξει. Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες δημοσκοπήσεις αναμένονται με ενδιαφέρον...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ