Ακραία πόλωση, ταξικό πρόσημο -Με αυτή την τακτική, όπως χθες, θα πάει ως τις εκλογές ο Τσίπρας - iefimerida.gr

Ακραία πόλωση, ταξικό πρόσημο -Με αυτή την τακτική, όπως χθες, θα πάει ως τις εκλογές ο Τσίπρας

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτός από το όνομα του John Sfakianakis απο το Ηράκλειο που αναφέρεται ως η πηγή πληροφόρησης στο Ριάντ, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης στη Βουλή και το μονοπάτι της τακτικής που θα ακολουθεί το επόμενο χρονικό διάστημα στην αντιπαράθεσή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Στο πεδίο της εφαρμοζόμενης πολιτικής, η τακτική της κυβέρνησης στοχεύει στην ενίσχυση του ταξικού προσήμου, ώστε να καταστεί σαφές ότι στηρίζει τους φτωχότερους και μέσα από την σκληρή φορολόγηση (που η ίδια αναγνωρίζει) επιχειρεί αναδιανομή εισοδήματος υπέρ των πιο αδύναμων εισοδηματικά κοινωνικών ομάδων. Την ίδια ώρα θα καταγγέλλει τη ΝΔ για προγραμμα περικοπών σε συντάξεις και κοινωνικό κράτος, προκειμένου να επιστρέψει χρήματα στις επιχειρήσεις μέσω της μείωσης της φορολογίας που τους αναλογεί.

Παράλληλα, στο γήπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης εμφανίζεται αποφασισμένη να οδηγήσει την πολιτική σύγκρουση σε ακραία πόλωση, καθώς εκτιμά πως μέσα σε ένα τέτοιο πολιτικό σκηνικό μπορεί να διαμορφώσει καλύτερους όρους για την αναμέτρηση με τη ΝΔ, όποτε στηθούν οι κάλπες.

Επιχείρημα που θα ακουστεί πολλές φορές το αμέσως επόμενο διάστημα, θα είναι το αφήγημα της διαφθοράς και της διαπλοκής με επιχειρηματικά συμφέροντα, των πολιτικών κομμάτων που κυβέρνησαν επί χρόνια τον τόπο.

Και αυτή η κατηγορία, όπως φάνηκε χτες, θα αποτελεί τη μόνιμη απάντηση, σε κάθε κριτική που θα διατυπώνει η αντιπολίτευση. Σαφές κατέστη από τις επανειλημμένες αναφορές του Αλέξη Τσίπρα σε συγκεκριμένους ομίλους ΜΜΕ τους οποίους μάλιστα κατηγόρησε ότι :

-Διαμορφώνουν την τακτική της ΝΔ, και

-Επιχειρούν δια της στοχοποίησης Καμμένου να πλήξουν την κυβέρνηση προκαλώντας πολιτική αποσταθεροποίηση στη χώρα.

Με θέμα τις offshore, η σύγκρουση προωθείται

Με αυτή την τακτική και στην επόμενη αναμέτρηση, που η κυβέρνηση σχεδιάζει να γίνει για τη φοροδιαφυγή και τις offshore, ώστε να ακουστεί πολλές φορές το όνομα της Μαρέβας Μητσοτάκη (λόγω των Paradise Papers), ο κ.Τσίπρας θα οδηγήσει την αντιπαράθεση στα άκρα μέχρι την εκλογική αναμέτρηση, ελπίζοντας ότι ο κ.Μητσοτάκης στριμωγμένος, δε θα γίνει πιστευτός αν επιχειρήσει και πάλι να αμφισβητήσει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και επιπρόσθετα, δε θα καταφέρει να διατηρήσει τόσο ψηλά και για μεγάλο χρονικό διάστημα τα ποσοστά συσπείρωσης που καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις.

Χρονικός ορίζοντας, φαίνεται ότι υπάρχει αρκετός, αφού σε περίπτωση μεγάλου σχηματισμού στο Βερολίνο (και ανάληψη του υπουργείου οικονομικών από τους Σοσιαλδημοκράτες), η Ελλάδα που θέλει πάση θυσία επιστροφή στην κανονικότητα, εκτιμά ότι θα καταφέρει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών της.

Την ίδια ώρα, καινά δαιμόνια έσπειρε ο Νίκος Φιλης με τα όσα είπε στη Βουλή και ειδικά με το αίτημά του για ακύρωση της παραγγελίας, αφού πρόκειται για κίνηση που βρίσκει σύμφωνους αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ