Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι 11 που συνελήφθησαν για μεταφορά 1,6 τόνων κάνναβης με ταχύπλοο - iefimerida.gr

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι 11 που συνελήφθησαν για μεταφορά 1,6 τόνων κάνναβης με ταχύπλοο

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι 11 που συνελήφθησαν για την υπόθεση της μεταφοράς ακατέργαστης κάνναβης, περίπου 1,6 τόνων με ταχύπλοο, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Πρόκειται για 2 Ελληνες, 2 Ιταλούς, έναν Βούλγαρο και 6 Αλβανούς, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση μεταφοράς των ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα και οι οποίοι συνελήφθησαν έπειτα από τεράστια επιχείρηση.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, ο ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, και οι υπόλοιποι για ένταξη από κοινού, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ' επάγγελμα λόγω ποσού, καθώς η αξία ξεπερνά τα 75.000 ευρώ. Ο ένας εκ των συλληφθέντων επίσης, κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή και άλλοι τρεις επίσης για πλαστογραφία και αντίσταση.

Ο ένας Ιταλός και δύο από τους Αλβανούς επέβαιναν στο ταχύπλοο σκάφος στο εσωτερικό του οποίου εντοπίστηκαν δέματα διαφόρων μεγεθών, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης που υπερβαίνει τον ενάμισι τόνο. Οι αρχές παρακολουθούσαν το σκάφος εδώ και καιρό. Αφού παρέλαβε το φορτίο της ακατέργαστης κάνναβης από τις αλβανικές ακτές, όταν εισήλθε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων άρχισε η καταδίωξή του από σκάφος του λιμενικού, ενώ υπήρξε εμπλοκή και ανταλλαγή πυρών.

Το ταχύπλοο με τις ναρκωτικές ουσίες ακινητοποιήθηκε τελικά στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μακρονήσου και Κέας μετά από ρίψη στοχευμένων βολών από ελεύθερους σκοπευτές της μονάδας υποβρυχίων αποστολών που επέβαιναν σε ελικόπτερο του λιμενικού.

Οι αρχές αναζητούν και άλλα άτομα, ενώ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, διερευνώνται οι διασυνδέσεις των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το φάσμα της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κάνναβη ταχύπλοο καταδίωξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ