Οταν ο Τσίπρας αντιγράφει τον Ανδρέα Παπανδρέου -Στις «μάχες» με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη [βίντεο] - iefimerida.gr

Οταν ο Τσίπρας αντιγράφει τον Ανδρέα Παπανδρέου -Στις «μάχες» με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη [βίντεο]

Ανδρέας Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανδρέας Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Τέσσερις διαφορετικοί ηγέτες, δύο διαφορετικές εποχές. Ποιος είπε ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται;

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει «κατηγορηθεί» πολλάκις ότι αντιγράφει σε πολλά (από το ηχόχρωμα της φωνής μέχρι ατάκες) τον Ανδρέα Παπανδρέου. Στην κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή, επί της επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ για την πώληση οπλικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, ο πρωθυπουργός φρόντισε να δώσει ένα (ή καλύτερα δύο) ακόμη επιχειρήματα σε όσους υποστηρίζουν ότι αντιγράφει τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Στο βήμα της Βουλής ήταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του. Ομως ο πρωθυπουργός απουσίαζε.

Ετσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να σχολιάσει: «Χαίρομαι διπλά που ο κύριος Τσίπρας επέλεξε να είναι παρών στην σημερινή συζήτηση. Φαντάζομαι ότι στην διάρκεια της ομιλίας μου θα έρθει και στην αίθουσα. Τελευταία, για κάποιο λόγο που ο ίδιος γνωρίζει μάλλον με αποφεύγει. Θα έρθει σίγουρα, είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Δεν αμφιβάλλω…».

Εκείνη την στιγμή επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να εισέλθει στην Ολομέλεια με τους κυβερνητικούς βουλευτές να χειροκροτούν και τον πρόεδρο της ΝΔ να σχολιάζει ειρωνικά: «Α, ήρθατε! Καλώς τον κι ας άργησε! Ανησύχησα προς το παρόν! Ανησύχησα!».

27 χρόνια πριν, το 1989, τρεις μήνες πριν τις εκλογές, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – και πατέρας του σημερινού προέδρου της ΝΔ – Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατέθετε πρόταση μομφής κατά του τότε πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου.

Την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε την ομιλία του στη Βουλή, μπαίνει στην αίθουσα ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τα χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ διακόπτουν την ομιλία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Παπανδρέου χαμογελά και ανταποδίδει τον χαιρετισμό στους βουλευτές του. Οταν καταλαγιάζει ο θόρυβος, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, συνέχισε την ομιλία του.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στην σημερινή συνεδρίαση.

Ολοκληρώνοντας ο Αλέξης Τσίπρας την δευτερολογία του, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και καταλήγει: «Καλή σας νύχτα κύριε Μητσοτάκη!»

Την ίδια ακριβώς φράση είχε χρησιμοποιήσει πάλι το 1989, στην ίδια συνεδρίαση της Βουλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, απευθυνόμενος στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

«Κύριε Μητσοτάκη να μιλήσετε όσο θέλετε. Όσο περισσότερο ομιλείτε, τόσο περισσότερο κάνετε σαφές ότι μόνον το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα έχει πρόγραμμα και λύση για τα προβλήματα της χώρας. Καληνύχτα σας!».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ