Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για το έλλειμμα - iefimerida.gr

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για το έλλειμμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης αντέδρασαν τα κόμματα στα στοιχεία του αναθεωρημένου ελλείμματος, που προδιαγράφουν νέα επώδυνα και αντικοινωνικά μέτρα. Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει τα στοιχεία ως απόδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης σε όλους τους στόχους που έχει θέσει τόσο για το χρέος όσο και για το έλλειμμα. Ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε ότι η αναθεώρηση του ελλείμματος έγινε "εξαιτίας της κατάρρευσης των εσόδων και λόγω της φορολογικής επιδρομής σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με το Χρήστο Σταϊκούρα, οι αποκλίσεις από τους στόχους του Μνημονίου θα οδηγήσουν σε λήψη διπλάσιων μέτρων για το 2011, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων. «Είναι προφανές ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι αδιέξοδη» τονίζει ο ίδιος.

KKE

Οι προβλέψεις του κόμματος επιβεβαιώθηκαν, υποστηρίζει το γραφείο τύπου του ΚΚΕ. "Τα κλιμακούμενα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου δεν τα λαμβάνουν για να αντιμετωπίσουν την κρίση και το έλλειμμα, αλλά για να τσακίσουν τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία "οι διάφορες δικαιολογίες της κυβέρνησης και οι ισχυρισμοί κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι το μνημόνιο απέτυχε ή δεν εφαρμόζεται καλά είναι εντελώς ανυπόστατοι και εκ του πονηρού. Κρύβουν τις αιτίες της κρίσης και του ελλείμματος".

ΛΑΟΣ

"Η κυβερνητική οικονομική πολιτική της τρόϊκας οδηγεί στον όλεθρο", αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης. "Οικονομία χωρίς κίνηση αγοράς, χωρίς ανάπτυξη και χωρίς διαθέσιμα κεφάλαια είναι καταδικασμένη σε θάνατο", προσθέτει.

Συνασπισμός

Ένδειξη των αδιεξόδων της κυβερνητικής πολιτικής θεωρεί ο ΣΥΝ τη διατήρηση του ελλείμματος σε διψήφιο ποσοστό. Κρίνει ότι έρχεται ως αποτέλεσμα της ύφεσης και του περιορισμού των εσόδων.

Εκτιμά ότι τα μέτρα που θα έλθουν θα επιτείνουν την ύφεση και θα αποτελέσουν "εκ νέου το άλλοθι για μια ακόμα πιο βάρβαρη περιοριστική πολιτική".

Δημοκρατική Αριστερά

Αλλαγές στην οικονομική πολιτική, "αντί των κυβερνητικών ασκήσεων επί χάρτου του μεσοπρόθεσμου πλαισίου 2012-2015", εισηγείται η ΔΗΜΑΡ. "κριβώς ένα χρόνο μετά την υπογραφή του Μνημονίου για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης κρίσης ελλείμματος και χρέους-αποτέλεσμα των διαχρονικών ευθυνών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.- τα δυο αυτά μεγέθη παραμένουν δυσθεώρητα", σημειώνει το κόμμα.

Δημοκρατική Συμμαχία

«Οι ανακοινώσεις της Eurostat για το έλλειμμα του 2010 και το δημόσιο χρέος, αποτελούν την οδυνηρή επιβεβαίωση για το πόσο κοστίζουν στον ελληνικό λαό οι παλινωδίες και οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης, αλλά και το πολιτικό παιχνίδι της άρνησης, της ανυπακοής και του λαϊκισμού της αντιπολίτευσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγορεί την κυβέρνηση για ανικανότητα να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα και να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή.

«Τα επιπλέον χρήματα που απαιτούνται εξ αιτίας της κυβερνητικής αποτυχίας, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φέρουν και νέους φόρους ή και νέες οριζόντιες περικοπές επί δικαίων και αδίκων» συμπληρώνει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ