Moody’s: «Credit positive» η αύξηση των στόχων της Eurobank για τα NPEs - iefimerida.gr

Moody’s: «Credit positive» η αύξηση των στόχων της Eurobank για τα NPEs

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Credit positive χαρακτηρίζει η Moody’s την κίνηση της Eurobank Ergasias να αυξήσει τους στόχους για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Στην ανάλυσή της, η Moody’s αναφέρει ότι η Eurobank αναβάθμισε τους στόχους για μεγαλύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΝΡΕs), όπως συμφωνήθηκε με τις ρυθμιστικές αρχές.

«Το χαμηλότερο επίπεδο των NPEs, το οποίο πιστεύουμε ότι μπορεί να πετύχει η τράπεζα, είναι credit positive διότι θα μειώσει τους κινδύνους φερεγγυότητας της τράπεζας και εντείνει τις προσπάθειές της για εξορθολογισμό του ισολογισμού της μέσω περαιτέρω βελτιώσεων της ποιότητας των assets και μέσω πωλήσεων δανείων και ρευστοποιήσεων», αναφέρει η Moody’s.

Επισημαίνει επίσης ότι η μείωση των NPEs, όπως και για τις άλλες ελληνικές τράπεζες, παραμένει βασική προτεραιότητα στην προσπάθεια της Eurobank να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των εγχώριων καταθετών και την αξιοπιστία της στις διεθνείς αγορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Moody's Eurobank credit positive
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ