Έφτιαξε άρωμα από τα περιττώματά του! - iefimerida.gr

Έφτιαξε άρωμα από τα περιττώματά του!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Jammie Nicholas παρασκευάζει αρώματα φτιαγμένα από τα ίδια του τα..πως να το πω κομψά..θα το πω σκατά. Εδώ ένα μέρος της συνέντευξης που έδωσε στο Vice.

Μίλησε μας λίγο για σένα.

Με λένε Jammie. Γεννήθηκα σε ένα νοσοκομείο. Μετά ξεκίνησα να πουλάω αρώματα φτιαγμένα από τα ίδια μου τα σκατά. Σαράντα δολάρια το μπουκάλι.

Πόσα έχεις πουλήσει μέχρι στιγμής;

Έχω πουλήσει 25 από τα 85 μπουκάλια που έχω φτιάξει.

Πώς σου ήρθε η ιδέα;

Διάβαζα το βιβλίο ενός Γάλλου συγγραφέα, του Dominique Laporte με τίτλο The History of Shit. Σε αυτό αναλύει τις κοινωνικές και θεωρητικές αντιλήψεις γύρω από τα περιττώματα και τον ρόλο τους ως υλικό-βάση για τη παρασκευή καλλυντικών. Υποστήριζε πως με τον ίδιο τρόπο που όμορφες μυρωδιές χρησιμοποιούνταν με σκοπό να καλύψουν άσχημες έτσι και μια άσχημη μυρωδιά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει όμορφες οσμές.

Δεν είναι υπερβολικά προφανές αυτό;

Εντάξει, έκανα και λίγη έρευνα. Μίλησα με αρωματοποιούς και επιστήμονες και έμαθα πράγματα για το άρωμα σε μοριακό επίπεδο. Έμαθα πως υπάρχουν μόρια που είναι κοινά σε ευχάριστες και δυσάρεστες μυρωδιές. Για παράδειγμα η μυρωδιά των περιττωμάτων και πολλών λευκών λουλουδιών όπως τα άνθη πορτοκαλιάς και αγριοκυπάρισσου προέρχεται από το μόριο Skatol. Οι συγκεντρώσεις μόνο διαφέρουν.

Έπρεπε να μένεις σπίτι για να μαζεύεις τα σκατά ή κουβαλούσες μαζί πλαστική τσάντα όπου πήγαινες;

Όχι, δεν χρειαζόμουν τόσο πολύ υλικό. Για την ακρίβεια η όλη διαδικασία ήταν σύντομη. Μου πήρε περίπου μια βδομάδα να μαζέψω τα απαραίτητα «αιθέρια έλαια».

Το θέμα με τη μυρωδιά πως το χειρίστηκες;

Πιάστρες για τη μύτη και ανοιχτά παράθυρα. Οι συγκάτοικοι μου θεώρησαν πως θα ήταν καλύτερο να βρίσκονται σε άλλη χώρα.

Το έχεις φορέσει ποτέ;

Μόνο σε ιδιωτικές στιγμές.

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άρωμα Vice Jammie Nicholas σκατά Surplus
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ