«Μαύρη τρύπα» της Ευρώπης το Κόσοβο - iefimerida.gr

«Μαύρη τρύπα» της Ευρώπης το Κόσοβο

«Μαύρη τρύπα» της Ευρώπης το Κόσοβο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως μία διεφθαρμένη και χωρίς μέλλον χώρα παρουσιάζει το Κοσσυφοπέδιο, η σουηδική εφημερίδα «Εξπρέσεν», κάνοντας μία ανάλυση των προβλημάτων του, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

«Μαύρη τρύπα της Ευρώπης, όπου ανθεί η διαφθορά, η αναρχία, το έγκλημα, η διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, καθώς και το παράνομο εμπόριο ανθρώπων» αναφέρει το άρθρο, το οποίο συνεχίζει και κάνει αναφορά στα οικονομικά στοιχεία της χώρας λέγοντας πως «Η ανεργία στο Κόσοβο ανέρχεται περίπου στο 45% και το ΑΕΠ είναι ανάλογο αυτού της Βόρειας Κορέας».

«Με πληθυσμό περίπου δύο εκατομμύρια, το Κόσοβο είναι μια μεγάλη μαύρη τρύπα. Από το 1999, η Δύση γενναιόδωρα προσέφερε πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, με συνέπεια να γίνει τμήμα της καθημερινότητας η εξάρτηση από το δανεισμό, ενώ και η ανεργία είναι στο 45%, ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με αυτό της Ελλάδας» γράφει η «Εξπρέσεν».

«Περισσότερα από τα μισά μέλη των Ηνωμένων Εθνών, 107 για την ακρίβεια, θεωρούν ότι η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου έρχεται σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο. Αρκετά κράτη, που έχουν αναγνωρίσει αυτή τη βαλκανική χώρα, το έχουν μετανιώσει» υποστηρίζει η σουηδική εφημερίδα.

«Στο Κόσοβο, κανείς δεν γνωρίζει τι κάνει» σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο «θα χρειαστεί δεκαετίες για να μπορέσει η χώρα αυτή να σταθεί στα πόδια της», αν ποτέ συμβεί αυτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ