Μέρκελ: Θα σχηματίσουμε κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν - iefimerida.gr

Μέρκελ: Θα σχηματίσουμε κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν

Η Ανγκελα Μέρκελ (Φωτογραφία: AP/ Markus Schreiber)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι στόχος της είναι να σχηματίσει κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για τον συνασπισμό «Τζαμάικα» την περασμένη Κυριακή.

«Η Ευρώπη χρειάζεται μια ισχυρή Γερμανία, είναι επιθυμητό να έχουμε γρήγορα μια κυβέρνηση», δήλωσε η Μέρκελ σε κομματική συγκέντρωση, προσθέτοντας πάντως πως η υπηρεσιακή κυβέρνησή της είναι ικανή να φέρει σε πέρας τις καθημερινές κυβερνητικές δραστηριότητες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η καγκελάριος πρόσθεσε πως είναι έτοιμη να μιλήσει με τους Σοσιαλδημοκράτες, αφού το κεντροαριστερό κόμμα ακύρωσε προηγούμενη απόφασή του και ανακοίνωσε πως είναι έτοιμο να μιλήσει με τους συντηρητικούς. Υπογράμμισε όμως ότι οποιεσδήποτε συνομιλίες πρέπει να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό.

Την Πέμπτη η συνάντηση με τον Πρόεδρο Σταϊνμάιερ

Την ερχόμενη Πέμπτη στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Ομοσπονδιακού Προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με την 'Αγγελα Μέρκελ (CDU), τον Χορστ Ζεεχόφερ (CSU) και τον Μάρτιν Σουλτς, σε μια προσπάθεια να διερευνηθούν οι δυνατότητες διεξαγωγής διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ κυβέρνηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ