Οι Νew York Times αποθεώνουν τα κοσμήματα του Ηλία Λαλαούνη: «Συνεχίζουν με ψυχή» - iefimerida.gr

Οι Νew York Times αποθεώνουν τα κοσμήματα του Ηλία Λαλαούνη: «Συνεχίζουν με ψυχή»

lalaounis.com
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηλίας Λαλαούνης. Ο πατέρας του κοσμήματος στην Ελλάδα, ενας άνθρωπος δημιουργικός, με όραμα όπου η φιλοσοφία της ζωής του ήταν η αγάπη.

Παράδειγμα για τις επόμενες γενιές, ο κορυφαίος Ελληνας χρυσοχόος και κοσμηματοποιός διεθνούς αναγνώρισης, Ηλίας Λαλαούνης πέθανε ήρεμα στο σπίτι του, στα 93 του χρόνια στις 30 Δεκεμβρίου 2013.

Εγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο για τη δημιουργία πολυτελών κοσμημάτων εμπνευσμένων από την αρχαία ιστορία και τέχνη.

Παιδί μιας οικογένειας, 4ης γενιάς κοσμηματοπωλών, δούλευε από μικρός στην οικογενειακή επιχείρηση. Ο παππούς του ο Ξενοφών Ζαφειρίου, ήταν χρυσοχόος και κατασκευαστής ρολογιών. Tο ρολόι της Μητρόπολης Αθηνών, που καταστράφηκε στον πόλεμο, το είχε κατασκευάσει εκείνος. Από παιδάκι ο Ηλίας Λαλαούνης βρέθηκε σε περιβάλλον κοσμημάτων.

Μεγάλωσε και έζησε κάτω από τον λόφο της Ακρόπολης, στο κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, το μοναδικό μουσείο για το σύγχρονο κόσμημα στην Ελλάδα που ιδρύθηκε το 1993.

Διαβάστε για το αφιέρωμα που έκαναν οι New York Times στα κοσμήματα του Ηλία Λαλαούνη στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ new york times Λαλαούνης κοσμήματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ