Παροξυσμός Black Friday, ουρές από τις 4:30 -Τι ελπίζουν οι έμποροι [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Παροξυσμός Black Friday, ουρές από τις 4:30 -Τι ελπίζουν οι έμποροι [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Ελλάδα της κρίσης και της οικονομικής στενότητας, η Black Friday προκάλεσε και φέτος παροξυσμό.

Ο θεσμός με τις μεγάλες προσφορές κυρίως στα ηλεκτρονικά, που ξεκίνησε από το εξωτερικό και από πέρυσι ήρθε και στην Ελλάδα, υιοθετήθηκε φέτος από σχεδόν όλη την αγορά, μικρά και μεγάλα καταστήματα, στην Αθήνα αλλά και στην επαρχία. Οι καταστηματάρχες, έχοντας δει όλο αυτό το διάστημα τα έσοδά τους να είναι πενιχρά και την πρόσφατη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο να μην έχει φέρει τα αναμενόμενα, υιοθέτησαν σχεδόν όλοι τον θεσμό της Black Friday.

Δεν είναι τυχαίο που ακόμη και απομακρυσμένα συνοικιακά μαγαζιά σε διάφορες περιοχές της Αθήνας διαφήμιζαν με τεράστιες ταμπέλες τις τελευταίες ημέρες ότι θα κινηθούν και αυτά στον ρυθμό της Black Friday κάνοντας προσφορές.

Εντύπωση προκαλεί, μάλιστα, το γεγονός ότι φέτος στον θεσμό της Black Friday συμμετέχουν ακόμη και σούπερ μάρκετ, αλλά και μαγαζιά που... παραδοσιακά δεν συμμετέχουν στις εκπτώσεις όπως οι φούρνοι!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν στην Black Friday και άλλα μαγαζιά, όπως για παράδειγμα ζαχαροπλαστεία και φούρνοι, που λόγω της ημέρας πωλούν χριστουγεννιάτικα γλυκά σε χαμηλότερες τιμές. Οσο περίεργο κι αν ακούγεται, μελομακάρονα πωλούνται στα 6 αντί στα 9,5 ευρώ λόγω... Black Friday.

Παροξυσμός Black Friday, ουρές από τις 4:30 -Τι ελπίζουν οι έμποροι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ουρές αξημέρωτα στην Αθήνα

Από την άλλη, πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν βάλει στόχο να κάνουν τις αγορές τους σήμερα και ενόψει Χριστουγέννων, και δηλώνοντας αποφασισμένοι να πάρουν αυτό που ήθελαν άρχισαν να σχηματίζουν ουρές έξω από τα καταστήματα ακόμη και από τις 5 το πρωί.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από γνωστό κατάστημα ηλεκτρονικών και όχι μόνο ειδών στην πλατεία Συντάγματος από νωρίς το πρωί:

Παροξυσμός Black Friday, ουρές από τις 4:30 -Τι ελπίζουν οι έμποροι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Παροξυσμός Black Friday, ουρές από τις 4:30 -Τι ελπίζουν οι έμποροι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Επίσης χαρκατηριστικές είναι οι εικόνες από τη στιγμή που άνοιξαν οι πόρτες τους καταστήματος, νωρίτερα από το συνηθισμένο:

Οι πρώτοι που ψώνισαν

Αξιζε η αναμονή, οι προσφορές ήταν ικανοποιητικές, λένε οι πρώτοι από αυτούς που επωφελήθηκαν από τις προσφορές της Black Friday, ενώ την ίδια ώρα οι διευθυντές των καταστημάτων κρίνουν ικανοποιητική την προσέλευση του κόσμου.

Δύο νεαροί που μίλησαν στο iefimerida και ήταν από τους πρώτους που μπήκαν σε κεντρικό κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών της Αθήνας, αγόρασαν το Play Station που και οι δύο προφανώς τόσο ήθελαν. «Αξιζε η αναμονή μισής ώρας στην ουρά», λέει ο ένας, «ήταν ικανοποιητική η προσφορά», δηλώνει ο δεύτερος.

Την ίδια ώρα ο διευθυντής του καταστήματος των Public Συντάγματος δηλώνει αφενός ότι το κατάστημα έχει προετοιμαστεί πολύ καλά για την ημέρα και αφετέρου ήδη ευχαριστημένος με την ανταπόκριση του κόσμου. Όπως χαρακτηριστικά λέει, πέρυσι, πρώτη χρονιά της Black Friday, από το κατάστημα του Συντάγματος ψώνισαν περί τους 30.000 καταναλωτές και συνολικά 400.000 σε όλη την Ελλάδα, ενώ εκτιμά ότι ίδια θα είναι η ανταπόκριση και φέτος, ίσως και καλύτερη με βάση την εικόνα που είχε νωρίς το πρωί.

Από τις 04:30 στην ουρά στη Θεσσαλονίκη

Ανάλογες εικόνες και στη Θεσσαλονίκη, που έφεραν κάπως και στην Ελλάδα την ατμόσφαιρα της «πραγματικής» Black Friday από το εξωτερικό.

Παροξυσμός Black Friday, ουρές από τις 4:30 -Τι ελπίζουν οι έμποροι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Φωτογραφία: thestival

Η μεγαλύτερη ουρά, περίπου 200 ατόμων, ήταν στα Public στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, όπου νεαροί κυρίως ήθελαν να προλάβουν το Play Station, το οποίο έχει έκπτωση περίπου 100 ευρώ, ενώ ο πρώτος στο κατάστημα της ίδιας αλυσίδας στην Τσιμισκή στήθηκε απ' έξω στις 4:30 τα ξημερώματα! Εκεί, όταν οι πόρτες άνοιξαν, πολλοί άρχισαν να σπρώχνονται προκειμένου να μπουν στο κατάστημα και να κάνουν τις αγορές τους.

Ουρές σχηματίστηκαν και έξω από το ONE SALONICA, με τους νεαρούς και τις νεαρές να περιμένουν με ανυπομονησία.

Παροξυσμός Black Friday, ουρές από τις 4:30 -Τι ελπίζουν οι έμποροι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

To Plaisio στη Βενιζέλου άνοιξε ακριβώς στις 08:00 και πολλοί καταναλωτές έφτασαν προκειμένου να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις και τις χαμηλές τιμές που προσφέρει σήμερα το κατάστημα. Τα περισσότερα άτομα ήταν νεαρής ηλικίας.

Πάντως ήδη κάποιοι καταναλωτές έκαναν τις αγορές τους και έφυγαν με χαμόγελα από τα καταστήματα.

Παροξυσμός Black Friday, ουρές από τις 4:30 -Τι ελπίζουν οι έμποροι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Παροξυσμός Black Friday, ουρές από τις 4:30 -Τι ελπίζουν οι έμποροι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6

Αυξημένη η κίνηση και στη Λάρισα

Και στη Λάρισα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που περίμεναν υπομονετικά σήμερα από τις 8 το πρωί έξω από καταστήματα για να προλάβουν τις αγορές τους.Έτσι, με το που άνοιξαν οι πόρτες -για σήμερα μία ώρα νωρίτερα από το συνηθισμένο, στις 8 αντί για τις 9- πολλοί έσπευσαν να μπουν για να δουν τα προϊόντα που έχουν χαμηλότερη τιμή λόγω της ημέρας.

Παροξυσμός Black Friday, ουρές από τις 4:30 -Τι ελπίζουν οι έμποροι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7

@ Onlarissa.gr

Μεγάλη ανταπόκριση και στην Πάτρα

Black Friday και στην Πάτρα και η Παρασκευή βρήκε αρκετούς να αναμένουν στις προθήκες των καταστημάτων της πόλης. Οπως γράφει το thebest.gr, μπορεί να μη σχηματίστηκαν ουρές, ωστόσο τα καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών ήταν γεμάτα.

Πανευτυχείς νεαροί αποχωρούν από τα καταστήματα έχοντας κάνει ένα καλό deal δεδομένης της Black Friday. Άλλοι με τεράστιες τηλεοράσεις και άλλοι με παιχνιδομηχανές.

Την τιμητική τους είχαν τα κινητά τηλέφωνα, τα αξεσουάρ και οι παιχνιδομηχανές, δεδομένου οτι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και πολλοί έκαναν αγορές είτε για δώρα, είτε απλά για ένα δώρο στον εαυτό τους.

Παροξυσμός Black Friday, ουρές από τις 4:30 -Τι ελπίζουν οι έμποροι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 8
Παροξυσμός Black Friday, ουρές από τις 4:30 -Τι ελπίζουν οι έμποροι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 9
Παροξυσμός Black Friday, ουρές από τις 4:30 -Τι ελπίζουν οι έμποροι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 10

@thebest.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ