Κεντροαριστερά: Πήρε από όλους ο Ανδρουλάκης, έπιασε «ταβάνι» η Φώφη [εικόνες] - iefimerida.gr

Κεντροαριστερά: Πήρε από όλους ο Ανδρουλάκης, έπιασε «ταβάνι» η Φώφη [εικόνες]

Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τελικά αποτελέσματα της «μονομαχίας» Γεννηματά-Ανδρουλάκη στον β’ γύρο των εκλογών για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, έβγαλε η επιτροπή Αλιβιζάτου.

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων επί συνόλου 153.713 πολιτών που προήλθαν σε 827 κάλπες σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό, τα αποτελέσματα είναι ως εξής:

  • Γεννηματά: 87.230 ψήφους / ποσοστό 56,75%.
  • Ανδρουλάκης: 66.483 ψήφους / ποσοστό στο 43,25%.

Ενδιαφέρουσα ωστόσο είναι η ανάλυση όταν συγκρίνει κανείς τα αποτεσματα των δύο υποψηφίων κατά τον πρώτο και τον δεύτερο γύρο. Η Φώφη Γεννηματά φαίνεται ότι έπιασε «ταβάνι» από τον πρώτη Κυριακή και δεν ανέβασε παρά ελάχιστα τον αριθμό των ψήφων που πήρε την δεύτερη. Αντιθέτως, ο Νίκος Ανδρουλάκης την δεύτερη Κυριακή, αύξησε εντυπωσιακά κατά 15.000 ψήφους την απήχηση της υποψηφιότητάς του. Πράγμα που σημαίνει ότι «πήρε» ψήφους από όλο το φάσμα των άλλων υποψηφίων.

Κεντροαριστερά: Πήρε από όλους ο Ανδρουλάκης, έπιασε «ταβάνι» η Φώφη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ενδιαφέρουσα είναι η σύγκριση του α' γύρου με τον β' γύρο.

Η Φώφη Γεννηματά στον α' γύρο έλαβε 86.498 ψήφους και στον β' γύρο ανέβηκε ελάχιστα κατά μόλις 732 ψήφους, λαμβάνοντας 87.230 ψήφους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την άλλη κατέγραψε εντυπωιακή άνοδο μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Στον α' γύρο έλαβε 51. 816 ψήφους ενώ τη δεύτερη Κυριακή συγκέντρωσε 15.000 ψήφους περισότερους, λαμβάνοντας τελικά 66.483 ψήφους.

Κεντροαριστερά: Πήρε από όλους ο Ανδρουλάκης, έπιασε «ταβάνι» η Φώφη [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Κεντροαριστερά: Πήρε από όλους ο Ανδρουλάκης, έπιασε «ταβάνι» η Φώφη [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, επικράτησε σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, πλην της Κρήτης, όπου ήρθε πρώτος ο Ν. Ανδρουλάκης ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το νησί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ