Ακροδεξιά οργάνωση περιπολεί για πρόσφυγες και μετανάστες σε δρόμους γερμανικών μεγαλουπόλεων - iefimerida.gr

Ακροδεξιά οργάνωση περιπολεί για πρόσφυγες και μετανάστες σε δρόμους γερμανικών μεγαλουπόλεων

Φωτογραφία: Twitter/soldiersof0din
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νέα ακροδεξιά οργάνωση κάνει την εμφάνισή τους στους δρόμους γερμανικών μεγαλουπόλεων.

Ο λόγος για τους “Soldiers of Odin Germany” («Στρατιώτες του Όντιν Γερμανίας») που πήραν το όνομά τους από τον ανώτατο θεό της Σκανδιναβικής και Τευτονικής μυθολογίας και θυμίζουν εκ πρώτης όψεως οπαδούς heavy metal group. Φορώντας μαύρα μπουφάν που φέρουν ως έμβλημα το κεφάλι ενός Βίκινγκ πολεμιστή με καλυμμένο το πρόσωπο από ένα μαντήλι στα χρώματα της γερμανικής σημαίας, τα μέλη της οργάνωσης πρωτοεμφανίστηκαν στο Βύρτσμποιυργκ και τώρα εξαπλώνονται σιγά σιγά σ’ ολόκληρη τη Γερμανία πυκνώνοντας τις περιπολίες σε αναζήτηση προσφύγων και μεταναστών που «συνιστούν απειλή για τη δημόσια ασφάλεια».

Ένα από τα βίντεο που ανέβασε τον περασμένο μήνα το παρακλάδι των "Soldiers of Odin Germany" στη Βαυαρία, στο λογαριασμό της οργάνωσης στο Twitter

Έξι άνδρες και μια γυναίκα μέλη της ακροδεξιάς πολιτοφυλακής εθεάθησαν πρόσφατα στο σταθμό Pasinger και τον ομώνυμο πεζόδρομο του Μονάχου. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι προστατεύουν τους συμπολίτες τους από τους μετανάστες, λένε ότι δεν έχουν ρατσιστικά κίνητρα, αλλά η γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (Bundesverfassungsschutz) λέει ότι ενεργούν σαν ακροδεξιά οργάνωση.

Ακροδεξιά οργάνωση περιπολεί για πρόσφυγες και μετανάστες σε δρόμους γερμανικών μεγαλουπόλεων  | iefimerida.gr 0
Ακροδεξιά οργάνωση περιπολεί για πρόσφυγες και μετανάστες σε δρόμους γερμανικών μεγαλουπόλεων  | iefimerida.gr 1

Οι “Soldiers of Odin” ιδρύθηκαν πριν από δύο χρόνια στη Φινλανδία, την εποχή που η Ευρώπη υποδεχόταν το μεγαλύτερο μεταναστευτικό και προσφυγικό κύμα στη σύγχρονη ιστορία της και γρήγορα εξαπλώθηκαν σε αρκετές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, κυρίως στα βόρεια.

Η ομάδα ισχυρίζεται ότι προστατεύει τις ήσυχες γειτονιές από λογής κινδύνους, ότι «είναι τα μάτια και τα αυτιά της αστυνομίας», την οποία «βοηθούν στον αγώνα της να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της καθώς αυξάνεται η εγκληματικότητα, λόγω της εισβολής των ισλαμιστών».

Ακροδεξιά οργάνωση περιπολεί για πρόσφυγες και μετανάστες σε δρόμους γερμανικών μεγαλουπόλεων  | iefimerida.gr 2

Μια από τις αφίσες που έχουν αναρτήσει σε γειτονιά του Βύρτσμπουργκ οι "Soldiers of Odin" για να ενημερώσουν ότι είναι «προστατευόμενη ζώνη» τους

Επιμένουν ότι δεν είναι Νεοναζί, αλλά πολλά μέλη τους έχουν σχέσεις με την ακροδεξιά σκηνή, όπως διαπιστώνεται και από τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Η περιπολία στο Βύρτσμπουργκ ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτο, πέραν κάποιων ενοχλήσεων από υπερευαίσθητους αστυνομικούς, αριστερούς αρουραίους που μας ακολούθησαν και μερικούς μεθυσμένους Αμερικανούς», έγραψε ένα μέλος τους στο λογαριασμό της οργάνωσης στο Facebook. Λίγες μέρες νωρίτερα είχαν αναρτήσει ένα μήνυμα κατά των αιτούντων άσυλο στη χώρα.

Ακροδεξιά οργάνωση περιπολεί για πρόσφυγες και μετανάστες σε δρόμους γερμανικών μεγαλουπόλεων  | iefimerida.gr 3

Οι ισχυρισμοί τους ότι απλώς συλλαμβάνουν υπόπτους και παρανομούντες και τους παραδίδουν στην αστυνομία δεν στέκουν, λένε οι αρχές. «Οι πολιτοφυλακές αυτές λαμβάνουν συχνά μέτρα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της αστυνομίας», λέει ο Μπέντζαμιν Κάστρο, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου. Και συμπληρώνει: «Λόγος για τέτοιες περιπολίες δεν υφίσταται καθώς οι πολίτες προστατεύονται επαρκώς και κανείς δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αστυνομία».

Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς δεν υπάρχουν καταγγελίες για συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών και μελών της οργάνωσης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η παρουσία τους είναι ανεκτή. Η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος παρακολουθεί στενά τη δράση της οργάνωσης και δηλώνει έτοιμη να επέμβει ανά πάσα στιγμή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ