Τσαβούσογλου: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την Ελλάδα -Ο πρώτος Τούρκος πρόεδρος μετά από 65 χρόνια - iefimerida.gr

Τσαβούσογλου: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την Ελλάδα -Ο πρώτος Τούρκος πρόεδρος μετά από 65 χρόνια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: INTIME NEWS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου, επιβεβαίωσε σήμερα Πέμπτη την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα τονίζοντας ότι είναι η πρώτη εδώ και 65 χρόνια.

«Ο πρόεδρός μας θα είναι ο πρώτος εδώ και 65 χρόνια τούρκος πρόεδρος που θα μεταβεί στην Ελλάδα. Πιστεύω πως η επίσκεψη αυτή θα έχει σημαντικά αποτελέσματα», δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Διευκρίνισε πως δεν είναι ακόμη γνωστή η ημερομηνία του ταξιδιού αυτού, αλλά πρόσθεσε πως θα πραγματοποιηθεί «μέσα στις προσεχείς ημέρες».

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος εξήγησε ότι στο τραπέζι των συζητήσεων θα μπουν διμερή θέματα με στόχο την περαιτέρω εμπορική συνεργασία των δύο χωρών.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ήδη επισκεφθεί την Αθήνα ως πρωθυπουργός, θέση που κατείχε από το 2003 έως το 2014.

Ο Χακάν Τσαβούσογλου αναφέρθηκε επίσης στη διοργάνωση τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη ενός Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας σε υψηλό επίπεδο, το οποίο θα εξετάσει πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων ένα σχέδιο για να συνδεθεί η Θεσσαλονίκη με την Κωνσταντινούπολη με συρμούς υψηλής ταχύτητας.

Τέλος, δεν ανέφερε αν ο Τούρκος πρόεδρος θα επισκεφθεί τη δυτική Θράκη όπως έκανε ο ίδιος πριν λίγες εβδομάδες προβαίνοντας μάλιστα σε δηλώσεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ