Σκάνδαλο Κέβιν Σπέισι: Ερευνα και για δεύτερη υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης [εικόνες] - iefimerida.gr

Σκάνδαλο Κέβιν Σπέισι: Ερευνα και για δεύτερη υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης [εικόνες]

Φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βρετανική αστυνομία πρόσθεσε μια δεύτερη κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης στην έρευνα που διεξάγει σε βάρος του Κέβιν Σπέισι.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Σκότλαντ Γιαρντ επιβεβαίωσε ότι διεύρυνε την έρευνα σε βάρος ενός άνδρα που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση, χωρίς να διευκρινίζει την ταυτότητά του, καθώς επί του παρόντος δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος αυτού του προσώπου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PA, πρόκειται για τον Κέβιν Σπέισι, που διετέλεσε το διάστημα 2004- 2015 καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic, το οποίο βρίσκεται στο διαμέρισμα του Λάμπεθ, στο νότιο τμήμα του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ, δύο άνδρες κατηγορούν τον ίδιο άνδρα ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά σε αυτήν την περιφέρεια, ο ένας το 2005 και ο άλλος το 2008.

Την περασμένη εβδομάδα, το θέατρο Old Vic είχε γνωστοποιήσει ότι έχει λάβει 20 «προσωπικές μαρτυρίες» σε βάρος του Κέβιν Σπέισι για «ανάρμοστη συμπεριφορά». Αυτές οι κατηγορίες αναφέρονταν σε μια περίοδο έως το 2013 με τα γεγονότα που καταγγέλθηκαν να αφορούν κυρίως το 2009.

Το σκάνδαλο ξεκίνησε από τον Anthony Rapp, ηθοποιό στην ταινία Star Trek: Discovery, ο οποίος δήλωσε στις 30 Οκτωβρίου, στο αμερικανικό σάιτ Buzzfeed ότι ο Κέβιν Σπέισι επιχείρησε να τον βιάσει το 1986.

Σκάνδαλο Κέβιν Σπέισι: Ερευνα και για δεύτερη υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Εκείνη την εποχή ο Anthony ήταν 14 ετών και ο Κέβιν Σπέισι, προφανώς μεθυσμένος, τον είχε αγκαλιάσει, τον είχε σπρώξει σε ένα κρεβάτι και στη συνέχεια έπεσε πάνω του.

Στις 3 Νοεμβρίου, η Scotland Yard ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για σεξουαλική επίθεση που είχε γίνει το 2008, στο νότιο Λονδίνο, από έναν άνδρα που το Sky News ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Κέβιν Σπέισι. Το συμβάν έγινε κοντά στο θέατρο Old Vic, όπου ο Σπέισι ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής εκείνη την εποχή.

«Τον είδα να χαϊδολογάει άντρες, πολλές φορές (...), στο διαμέρισμά του στο North Lambeth, καθώς και στο Old Vic αλλά και στο αγαπημένο του μπαρ Pineapple», δήλωσε ένας πρώην εργαζόμενος, στον Guardian.

«Πολλοί από εμάς είχαμε μια ιστορία με τον Κέβιν Σπέισι», συμπλήρωσε ο Roberto Cavazos, ένας Μεξικανός ηθοποιός, ο οποίος είχε επίσης γνωρίσει τον Σπέισι την περίοδο του Old Vic, σε ένα ποστ που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook.

«Αρκούσε να είσαι άνδρας κάτω των 30 ώστε ο κύριος Σπέισι να νιώθει άνετα να έρθει να σε χαϊδέψει», πρόσθεσε ο ηθοποιός, ισχυριζόμενος ότι δεν θα του προκαλούσε έκπληξη αν «έπεφταν βροχή οι αγωγές», όπως έγινε στην περίπτωση του Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Την ίδια στιγμή, οκτώ εργαζόμενοι στην σειρά House of Cards συνασπίστηκαν και κατήγγειλαν στο CNN την συμπεριφορά «αρπακτικού» του Κέβιν Σπέισι. Ο ένας εξ αυτών, βοηθός παραγωγής, αφηγήθηκε ότι ο ηθοποιός-σταρ του έβαλε το χέρι μέσα στο παντελόνι, ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητο, και τον οδηγούσε στην τοποθεσία του γυρίσματος. Δεν ήθελε να πει περισσότερα γιατί φοβόταν ότι θα τον αναγνωρίσουν.

Ο διάσημος σταρ, μετά το σκάνδαλο, βρέθηκε στην κλινική αποτοξίνωσης από το σεξ, The Meadows, στην έρημο της Αριζόνα.

Σκάνδαλο Κέβιν Σπέισι: Ερευνα και για δεύτερη υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ