Παπούλιας: «Σημαντική απόφαση που ελαφρύνει το οικονομικό βάρος» - iefimerida.gr

Παπούλιας: «Σημαντική απόφαση που ελαφρύνει το οικονομικό βάρος»

ΝΑΤΟ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για μια «πολύ σημαντική απόφαση» που ελαφρύνει την Ελλάδα από ένα μεγάλο μέρος του οικονομικού της βάρους έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον ελληνικής καταγωγής Αμερικανό ναύαρχο Τζέημς Σταυρίδη, ανώτατο διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Στέλνοντας το μήνυμα του επείγοντος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε την πολιτική ηγεσία να επισπεύσει τις αλλαγές. «Τώρα εναπόκειται σε μας να εκμεταλλευθούμε αυτή την καλή ευκαιρία που μας δίνεται, να μην καθυστερήσουμε, να τρέξουμε πολύ, να καλύψουμε τις ολιγωρίες και την καθυστέρηση των παρελθόντων ετών και να μπούμε σε πορεία ανάπτυξης, για να ξαναγυρίσει η Ελλάδα σε καιρούς που θα είναι ευτυχείς για τον λαό της», εκτίμησε ο κ. Παπούλιας.

Απευθυνόμενος στο ναύαρχο Σταυρίδη, ο πρόεδρος της δημοκρατίας υπογράμμισε : «Κύριε Διοικητά, με χαρά σας υποδεχόμαστε. Πρώτα, γιατί είστε εδώ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 ετών συμμετοχής της Ελλάδας στη Συμμαχία. Αλλά υπάρχει και ένας άλλος λόγος, υποκειμενικός, που χαιρόμαστε ιδιαίτερα: γιατί είστε από εκείνους, της ελληνικής καταγωγής αμερικανούς πολίτες, που αναδείχθηκαν σ'αυτή τη μεγάλη χώρα. Και αυτό δείχνει τη δύναμη που έχει ο Έλληνας. Και, όπως ξέρετε πολύ καλά, δεν είστε ο μόνος διαπρεπής, ελληνικής καταγωγής, αμερικανός πολίτης».

Απαντώντας στην προσφώνηση του κ. Παπούλια, ο ανώτατος διποικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη υπογράμμισε: «Είναι χαρά και τιμή μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας. Θα ήθελα να ευχηθώ στην Ελλάδα γι'αυτή την 60ή επέτειο της συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ. Θα έχω συναντήσεις και με τον Υπουργό Άμυνας και με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για να δούμε από κοινού τα επιχειρησιακά ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Συμμαχία. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε επιχειρήσεις της Συμμαχίας. Κάνετε πολύ καλή δουλειά. Και θέλω πάλι να σας ευχαριστήσω που με δεχθήκατε εδώ, στην πατρίδα, την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ