Zιμπάμπουε: Επέστρεψε στη χώρα ο πρώην αντιπρόεδρος -Για να ορκιστεί νέος πρόεδρος - iefimerida.gr

Zιμπάμπουε: Επέστρεψε στη χώρα ο πρώην αντιπρόεδρος -Για να ορκιστεί νέος πρόεδρος

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ζιμπάμπουε Έμερσον Μνανγκάγκουα επέστρεψε σήμερα στη χώρα όπου την Παρασκευή αναμένεται να ορκιστεί πρόεδρος στη θέση του Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ZANU-PF.

Ο Μουγκάμπε παραιτήθηκε την Τρίτη, μία εβδομάδα μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα και λίγες ώρες αφού το κοινοβούλιο ξεκίνησε τη διαδικασία καθαίρεσής του.

Αφορμή για το κίνημα του στρατού εναντίον του στάθηκε η απόλυση του αντιπροέδρου Μνανγκάγκουα που θεωρείτο "απειλή" για τις πολιτικές φιλοδοξίες της πρώτης κυρίας Γκρέις Μουγκάμπε. Ο αντιπρόεδρος έφυγε αμέσως από τη Ζιμπάμπουε, λέγοντας ότι το κάνει για την ασφάλειά του.

Νωρίτερα σήμερα, ο Μνανγκάγκουα συναντήθηκε στην Πρετόρια με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα. Εικόνες από τη συνάντηση αυτή μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό κανάλι eNCA.

Ο 75χρονος Έμερσον Μνανγκάγκουα, ο επονομαζόμενος "Κροκόδειλος", υπήρξε στενός σύμμαχος και υποστηρικτής του Μουγκάμπε επί δεκαετίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ