Καμένο πλαστικό -Ο,τι απέμεινε από σκάφος που κάηκε στην 3η μαρίνα Γλυφάδας [εικόνες] - iefimerida.gr

Καμένο πλαστικό -Ο,τι απέμεινε από σκάφος που κάηκε στην 3η μαρίνα Γλυφάδας [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρκαγιά, από αδιευκρίνιστη αιτία, εκδηλώθηκε το πρωί στο τουριστικό σκάφος αναψυχής «CLADS», σημαίας Ολλανδίας, που ελλιμενίζεται στη γ' μαρίνα Γλυφάδας.

Η φωτιά σβήστηκε άμεσα από τους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με 7 οχήματα και πλωτό της πυροσβεστική. Το σκάφος στη συνέχεια ημιβυθίστηκε.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ η πυρκαγιά επεκτάθηκε και στο τουριστικό σκάφος «SILVER BLUE V», σημαίας Αγγλίας, η οποία κατασβέστηκε επιτυχώς από την Πυροσβεστική και έγινε απάντληση υδάτων. Ζημιές προκλήθηκαν επίσης, λόγω υψηλής θερμοκρασίας, στην αριστερή πλευρά του τουριστικού σκάφους «ΑΝΤΟΚΑ», σημαίας Αγγλίας, που βρισκόταν δεμένο στη δεξιά πλευρά του «CLADS».

Από το συμβάν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση από υπολείμματα καύσης και ελαιώδη μείγματα, περίπου διακόσια τετραγωνικά μέτρα.

Από την οικεία λιμενική Αρχή εφαρμόστηκε τοπικό σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης αντιμετώπισης ρύπανσης, ενώ από τον φορέα διαχείρισης «Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Γλυφάδας» επίκειται ανάθεση του έργου σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία πόντισης πλωτού φράγματος.

Καμένο πλαστικό -Ο,τι απέμεινε από σκάφος που κάηκε στην 3η μαρίνα Γλυφάδας [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Καμένο πλαστικό -Ο,τι απέμεινε από σκάφος που κάηκε στην 3η μαρίνα Γλυφάδας [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Καμένο πλαστικό -Ο,τι απέμεινε από σκάφος που κάηκε στην 3η μαρίνα Γλυφάδας [εικόνες] | iefimerida.gr 2




ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ