Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στις Οδοντιατρικές Σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης -Λόγω της αποχής των καθηγητών - iefimerida.gr

Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στις Οδοντιατρικές Σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης -Λόγω της αποχής των καθηγητών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν το εξάμηνό τους βρίσκονται οι φοιτητές των Οδοντιατρικών Σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης καθώς τα τμήματά τους δεν λειτούργησαν από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς λόγω της απόφασης των καθηγητών να προχωρήσουν σε αποχή.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο των ίδιων των φοιτητών όσο και των γονέων τους οι οποίοι προχώρησαν σε ανώνυμες καταγγελίες με αποτέλεσμα να κληθούν από τον εισαγγελέας οι εκπρόσωποι των δύο οδοντιατρικών σχολών.

Οι οδοντίατροι αντιδρούν επειδή, βάσει νόμου, το κράτος ζητά από όσους διαθέτουν οδοντιατρείο εκτός του πανεπιστημίου να καταβάλλουν αναδρομικά το 15% των ακαθάριστων εσόδων τους, Το ζήτημα μάλιστα έφτασε και στο ΣτΕ πριν από περίπου δέκα χρόνια και τελεσιδίκησε πρόσφατα. Σύμφωνα με την απόφαση οι οδοντίατροι θα πρέπει να καταβάλουν αναδρομικά τα χρήματα που δεν είχαν καταβάλει όσο εξεταζόταν η υπόθεση, δηλαδή 10.000 ευρώ.

«Δεν ζητούμε να μην πληρώσουμε αλλά ζητούμε να μας χορηγηθεί δυνατότητα περαίωσης, δηλαδή εξόφλησης για τα αναδρομικά από το 1999, πληρώνοντας 20%, όπως και οι συνάδελφοί μας στο Πανεπιστήμιο (νομικοί, μηχανικοί, γιατροί και λίγοι οδοντίατροι που μετέχουν σε εταιρείες) που προβλέπεται από τον Νόμο Γαβρόγλου που ψηφίσθηκε τον Αύγουστο» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι οδοντίατροι.

Για το ζήτημα πάντως τοποθετήθηκε και το υπουργείο Παιδείας καλώντας τους οδοντιάτρους να λήξουν την απεργία. Σε ανακοίνωσή του το υπουργεί τόνισε ότι «αδυνατεί να κατανοήσει τον περιορισμό της ακαδημαϊκής εκπαιδευτικής διαδικασίας εξαιτίας μιας διαφωνίας περί του τρόπου φορολόγησης των εσόδων που προέρχονται από εξωπανεπιστημιακά οδοντιατρεία» και σημείωνε: «Όπως όλοι οι επαγγελματίες και πολίτες, το ίδιο και οι διδάσκοντες στα Οδοντιατρικά Τμήματα, οφείλουν να είναι συνεπείς με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Ακόμη δε περισσότερο όταν συνάδελφοι τους ήταν συνεπέστατοι και δεν έχουν καμία οικονομική εκκρεμότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ