Παραιτήθηκε τελικά ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε [βίντεο] - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε τελικά ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε [βίντεο]

Φωτογραφία: AP Photo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την προεδρία της Ζιμπάμπουε παραιτήθηκε ο Ρόμπερτ Μουγκαμπέ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Τζέικομπ Μουντέντα.

Ο Μουγκαμπέ αρνούνταν να παραιτηθεί παρά το πραξικόπημα που έγινε τις προηγούμενες ημέρες.

Η ανακοίνωση έφερε πανηγυρισμούς.

Crowds in Harare celebrate following Robert Mugabe's resignation as President of #Zimbabwe pic.twitter.com/7CrrWHFyAq /via @SkyNews

Watch Zimbabweans celebrate after the resignation of longtime President Robert Mugabe pic.twitter.com/iq2Ds17HFZ

Ο Μουγκαμπέ ήταν από το 1987 πρόεδρος της χώρας και ηγείτο ενός καθεστώτος, που έχει επανειλημμένα καταγγελθεί διεθνώς για μη σωστό τρόπο άσκησης της εξουσίας. Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008 υπογράφηκε συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με βάση την οποία ο Μουγκάμπε αναγνωρίστηκε από την Αντιπολίτευση (από το Κίνημα για τη Δημοκρατική Αλλαγή) ως πρόεδρος και ο Μόργκαν Τσβανγκιράι έγινε πρωθυπουργός.

Στις 3 Αυγούστου 2013 η Εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε ότι ο Μουγκάμπε είχε κερδίσει την 7η θητεία του στην προεδρία, επικρατώντας του Μόργκαν Τσβανγκιράι με ποσοστό 61% των ψήφων.

Με πληροφορίες Wikipedia

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρόμπερτ Μουγκάμπε παραίτηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ