Ο Προκόπης Παυλόπουλος γίνεται επίτιμος καθηγητής της Νομικής - iefimerida.gr

Ο Προκόπης Παυλόπουλος γίνεται επίτιμος καθηγητής της Νομικής

Θα αναγορευθεί σε Επίτιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βιβλίο του με τίτλο «Η Δημόσια Υπηρεσία» θα παρουσιάσει την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, θα μεταβεί αύριο Τετάρτη στις 18.30 στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου θα αναγορευθεί σε Επίτιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αμέσως μετά την τελετή θα παρουσιαστεί και το βιβλίο του «Η Δημόσια Υπηρεσία – Μία ενδοσκόπηση του Δημοσίου Δικαίου».

Στο έργο «Η Δημόσια Υπηρεσία» αναλύονται τα βασικά στοιχεία της οργάνωσης και λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας και οι σύγχρονες εκφάνσεις αυτής.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος γίνεται επίτιμος καθηγητής της Νομικής | iefimerida.gr 0

Οπως αναφέρει στη σελίδα της η Νομική Βιβλιοθήκη, η μονογραφία περιλαμβάνει την διδασκαλία και την έρευνα των ετών 2013-2014 και 2014-2015 αξιοποιώντας το παρελθόν του δημοσίου δικαίου και της δημόσιας υπηρεσίας σε μία προσπάθεια ανάδειξης των κινδύνων που υποθάλπτουν το μέλλον τους.
Προσεγγίζεται ερμηνευτικά η έννοια της δημόσιας υπηρεσίας, η αρχή της συνέχειας της λειτουργίας της, η αρχή της ισότητας στην λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας και η σύγχρονη κρίση της δημόσιας υπηρεσίας ως σύμπτωμα αποδυνάμωσης του δημόσιου δικαίου.

Η δημόσια υπηρεσία ήταν και παραμένει -και μάλλον πάντοτε θα παραμένει- βασικό «μέγεθος» του δημόσιου δικαίου, δοθέντος ότι η δημόσια υπηρεσία συνιστά, από πλευράς οργάνωσης και λειτουργίας, βασική «μονάδα» του Κράτους. Κατά τούτο λοιπόν η βαθιά και πολύπλευρη κοινωνικοοικονομική κρίση, η οποία επηρεάζει ευθέως την δομή και την λειτουργία του Κράτους και της έννομης τάξης, έχει επίσης ευθεία επίπτωση και επί της δημόσιας υπηρεσίας. Και τόσο ως προς τα συστατικά στοιχεία της δημόσιας υπηρεσίας, όσο και ως προς τις θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας της, ήτοι ως προς την αρχή της συνέχειας της λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας και την αρχή της ισότητας κατά την λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί και σε ηλεκτρονική μορφή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Προκόπης Παυλόπουλος βιβλίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ