Το απλό κόλπο για να μην σαπίζουν τα λαχανικά στο ψυγείο - iefimerida.gr

Το απλό κόλπο για να μην σαπίζουν τα λαχανικά στο ψυγείο

Το απλό κόλπο για να μην σαπίζουν τα λαχανικά στο ψυγείο /Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχει συμβεί σε όλους. Νομίζουμε ότι έχουμε λαχανικά στο ψυγείο αλλά μόλις ρίχνουμε μια ματιά αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό που νομίζαμε ότι είχαμε δεν ήταν τίποτα παραπάνω από... σάπια λαχανικά.

Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν τα λαχανικά μας βρίσκονται σε νάιλον σακούλα. Είτε τη σακούλα στην οποία τα αγοράσαμε, είτε κάποιο σακουλάκι στο οποίο τα τοποθετήσαμε εμείς για... καλύτερα. Με το άκρως αντίθετο αποτέλεσμα βέβαια.

Η λύση για να αποφευχθεί κάτι ανάλογο στο μέλλον και να εμποδίσετε το σάπισμα των λαχανικών μέσα στη σακούλα λόγω της υγρασίας, είναι απλός: Απαιτείται να βάλετε μέσα στα σακούλα, μαζί με τα λαχανικά, ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας!

Το απλό κόλπο για να μην σαπίζουν τα λαχανικά στο ψυγείο  | iefimerida.gr 0

@JillsWellness/Twitter

Μπορείτε μάλιστα να αποφύγετε εντελώς το οποιοδήποτε σακουλάκι και μόλις πλύνετε τα λαχανικά σας να τα τυλίξετε σε ρολό χαρτί και ακολούθως να τα τοποθετήσετε στο ψυγείο. Είναι ένας σίγουρος τρόπος για να διατηρηθούν παραπάνω.

Το κόλπο με το χαρτί κουζίνας είναι το πιο αποτελεσματικό, ωστόσο, δεν είναι το μόνο.
Μπορείτε επίσης στην περίπτωση που το λαχανικό σας που έχει μαραθεί μέσα στη σακούλα είναι μαρούλι να το τοποθετήσετε μέσα σε λίγο πάγο. Γρήγορα θα πάρει τα πάνω του. Η τεχνική με τον πάγο βοηθά επίσης με το βασιλικό, το φασκόμηλο, το μαϊντανό.

Τέλος, για εκείνους που παίρνουν κομμένη τη σαλάτα μαζί τους στη δουλειά για να μην καταλήγουν το μεσημέρι να τρώνε... μαραμένη σαλάτα υπάρχει ένα απίθανο κόλπο που υπόσχεται ότι θα διατηρήσει το συνοδευτικό τους πιάτο ολόφρεσκο: Να βάζουν μέσα στη σαλάτα λίγο μαύρο ρύζι.

Το απλό κόλπο για να μην σαπίζουν τα λαχανικά στο ψυγείο  | iefimerida.gr 1

@Shutterstock

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λαχανικά κόλπο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ