Η νέα Κεντροαριστερά και το «παλιό» ΠΑΣΟΚ -Πώς είδε ο γερμανικός Τύπος την εκλογή της Γεννηματά - iefimerida.gr

Η νέα Κεντροαριστερά και το «παλιό» ΠΑΣΟΚ -Πώς είδε ο γερμανικός Τύπος την εκλογή της Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς και την επικράτηση της Φώφης Γεννηματά ασχολείται μερίδα του γερμανικού Τύπου.

Σε ανταπόκριση από την Αθήνα- που δημοσιεύουν η Hannoversche Allgemeine Zeitung και η Dresdner Neueste Nachrichten- αναφέρεται ότι ο νέος πολιτικός φορέας είναι προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να πετύχει την πολιτική του ανανέωση μετά την τιμωρία του στην κάλπη εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας. Ο ανταποκριτής εκτιμά ότι ο νέος φορέας «θέλει να αποτελέσει εναλλακτική πρόταση στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο απουσιάζει ένα εκλογικό πρόγραμμα».

Ακόμη, σημειώνοντας ότι τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, το δημοσίευμα αναφέρει: «Αυτό δείχνει ήδη ότι ο νέος φορέας φέρει την παράδοση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ήταν η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα τις δεκαετίες του '80 και '90».

Αν και εκτιμά ότι δεν είναι εντελώς μάταιη η προσπάθεια της Κεντροαριστεράς να προσελκύσει ξανά τους ψηφοφόρους που έφυγαν μαζικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, «διότι πολλοί Ελληνες είναι απογοητευμένοι από τον Αλέξη Τσίπρα», συμπληρώνει ότι η κ. Γεννηματά «δεν ενσαρκώνει πραγματικά μια νέα αρχή. Διότι είναι σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό εκπρόσωπος του "παλιού" ΠΑΣΟΚ».

Ενδεικτικά, ο Γερμανός δημοσιογράφος αναφέρει τις ηλικίες όσων ψήφισαν στον πρώτο γύρο για την ανάδειξη ηγέτη της Κεντροαριστεράς, σημειώνοντας ότι μόλις 11% ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα 17-34 ετών ενώ 37% όσων ψήφισαν ήταν άνω των 65. «Στις νέες Ελληνίδες και στους νέους Έλληνες το νέο σχήμα βρίσκει επομένως μικρή απήχηση», παρατηρεί.

Τέλος, το δημοσίευμα εκτιμά ότι ο νέος πολιτικός φορέας κινδυνεύει να συνθλιβεί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «διότι τα δύο κόμματα κάνουν άνοιγμα προς το πολιτικό κέντρο. Ο Τσίπρας μεταλλάσσεται από επαναστάτη σε μεταρρυθμιστή και κατευθύνει τον αριστερό συνασπισμό του προς τη Σοσιαλδημοκρατία. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να οξύνει το φιλελεύθερο προφίλ του κόμματός του». Ο ανταποκριτής εκτιμά ότι ο νέος πολιτικός φορέας δεν μπορεί να ελπίζει σε συνέχεια των παλαιότερων πολιτικών επιτυχιών του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φώφη Γεννηματά Κεντροαριστερά ΠΑΣΟΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ