Χάθηκε η ευκαιρία: Δεν έρχεται Πειραιά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων -Πάει Αμστερνταμ - iefimerida.gr

Χάθηκε η ευκαιρία: Δεν έρχεται Πειραιά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων -Πάει Αμστερνταμ

Φωτογραφία: Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Άμστερνταμ είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τελικά τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και όχι ο Πειραιάς.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο νικητής αναδείχθηκε τελικά με κλήρωση, καθώς στο τελικό γύρο Μιλάνο και Άμστερνταμ συγκέντρωσαν τον ίδιο αριθμό ψήφων (από 13 και ένα λευκό/άκυρο).

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιες πόλεις για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ήταν 19, μαζί και η Αθήνα.

Αναλυτικότερα οι υποψήφιες πόλεις ήταν οι εξής: Αθήνα, 'Αμστερνταμ, Βαρκελώνη, Βόννη, Μπρατισλάβα, Βρυξέλλες, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Ελσίνκι, Λιλ, Μιλάνο, Πόρτο, Σόφια, Στοκχόλμη, Μάλτα, Βιέννη, Βαρσοβία, Ζάγκρεμπ.

Αθήνα: Αξιοπρεπής η 7η θέση που πήραμε

Ικανοποιημένη από την απήχηση που είχε η ελληνική πρόταση για τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων δηλώνει η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές χαρακτήρισαν «αξιοπρεπή» την έβδομη θέση που έλαβε τελικά η υποψηφιότητα της Αθήνας, ενώ σχολίασαν ότι εξ αρχής η στρατηγική της Ελλάδας στηρίχθηκε στην αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Ως εκ τούτου, όπως ανέφερε και μέσω Twitter, o αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, η Ελλάδα στο δεύτερο και τον τρίτο γύρο για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στήριξε το Μιλάνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΟΦ Ολλανδία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ