20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης τρανσέξουαλ -Τι αφορά [εικόνες] - iefimerida.gr

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης τρανσέξουαλ -Τι αφορά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 20ή Νοεμβρίου 2017 είναι ημέρα περισυλλογής για τους 325 τρανσέξουαλ και genderqueer οι οποίοι δολοφονήθηκαν στον κόσμο, κατά τη διάρκεια των 12 τελευταίων μηνών.

Η Transgender Day of Remembrance γιορτάζεται από το 1999. Ξεκίνησε από τα γεγονότα της 4ης Δεκεμβρίου 1998, όταν δολοφονήθηκε η Rita Hester, μια αφρο-αμερικανή τρανσέξουαλ, ακτιβίστρια 34 ετών, στη Μασαχουσέτη.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, η ένωση Transgender Europe (TGEU) αναφέρει, στην τελευταία έκθεσή της, ότι 325 άτομα τρανς ή genderqueer μεταξύ Οκτωβρίου 2016 και Σεπτεμβρίου 2017 σε όλο τον κόσμο. Αυτός ο αριθμός προστίθεται στα 2.353 άτομα που δολοφονήθηκαν τα 9 τελευταία χρόνια, ήτοι σύνολο 2.609 δολοφονίες από το 2008 σε 71 χώρες. Ο αριθμός των θυμάτων τρανσέξουαλ αυξάνεται κάθε χρόνο.

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης τρανσέξουαλ -Τι αφορά [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η έκθεση αποδεικνύει ότι οι χώρες όπου γίνονται οι περισσότερες δολοφονίες είναι η Βραζιλία (171), το Μεξικό (56), οι ΗΠΑ (25), η Κολομβία (124) και η Βενεζουέλα (116).
Στην Ασία πρώτη έρχεται η Ινδία (64) και ακολουθεί το Πακιστάν (44). Στην Ευρώπη πρώτη έρχεται η Τουρκία (44) και ακολουθεί η Ιταλία (32), ενώ στη Γαλλία έχουν γίνει 6 δολοφονίες, με βίαιο και βάρβαρο τρόπο.

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης τρανσέξουαλ -Τι αφορά [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Οι πρόσφυγες και οι TDS (εργάτες/εργάτριες του σεξ) αποτελούν την πλειοψηφία των θυμάτων. Ανάμεσα στους τρανσέξουαλ ή genderqueer που δολοφονήθηκαν, το 62% ήταν TDS.

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης τρανσέξουαλ -Τι αφορά [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ