Ενα νέο είδος Παριζιάνας γεννήθηκε -Ομορφη και κομψή, χωρίς προσπάθεια [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενα νέο είδος Παριζιάνας γεννήθηκε -Ομορφη και κομψή, χωρίς προσπάθεια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχει επιρροή, είναι μούσα, ηθοποιός, σχεδιάστρια και 100% Γαλλίδα. Η Ζαν Νταμάς είναι το πρότυπο της νέας Παριζιάνας, στη νέα εποχή.

Εμπνεύστηκε από το στιλ effortless (χωρίς προσπάθεια) και το αισθησιακό στιλ της Τζέιν Μπίρκιν και είναι η μπλόγκερ με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Γαλλία, σήμερα. Δεν θυμίζει σε τίποτα τα it girls που συχνάζουν στα ντεφιλέ και ζορίζονται για να βρουν το ρούχο που θα εντυπωσιάσει. Η Ζαν Νταμάς φοράει ένα τζιν με ένα πουκάμισο και εκπροσωπεί τη μόδα.

Ενα νέο είδος Παριζιάνας γεννήθηκε -Ομορφη και κομψή, χωρίς προσπάθεια [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ενα νέο είδος Παριζιάνας γεννήθηκε -Ομορφη και κομψή, χωρίς προσπάθεια [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Με τα αισθησιακά χείλη της, τα μάτια σε χρώμα φουντουκιού και την αδύνατη σιλουέτα της, η 20χρονη Ζαν Νταμάς θεωρείται βασίλισσα του γαλλικού look και κατέκτησε τον κόσμο σε διάστημα λίγων ετών. Με το στιλ της πικάντικης λολίτας που λανσάρει, εντελώς άβαφη και τελείως φυσική, θυμίζει τις μεγάλες σταρ της Γαλλίας που άφησαν εποχή με το παρουσιαστικό τους και έγιναν fashion icons: την Μπριζίτ Μπαρντό και την Τζέιν Μπίρκιν.

Ενα νέο είδος Παριζιάνας γεννήθηκε -Ομορφη και κομψή, χωρίς προσπάθεια [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Ντυμένη απλά με ένα παντελόνι cigarette, ατημέλητα μαλλιά και κόκκινα χείλη, η Ζαν Νταμάς λανσάρει το νέο στιλ «Μην κάνετε πολλές προσπάθειες». Συμβολίζει τη νέα παρισινή τάση με τον καλύτερο τρόπο: διαβάζει ένα βιβλίο στον ήλιο, κάνει τα ψώνια της στην αγορά, λατρεύει να φροντίζει τα φυτά στο μπαλκόνι της, σφραγίζει με τη χάρη της τα παρισινά καφέ.

Ενα νέο είδος Παριζιάνας γεννήθηκε -Ομορφη και κομψή, χωρίς προσπάθεια [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ενα νέο είδος Παριζιάνας γεννήθηκε -Ομορφη και κομψή, χωρίς προσπάθεια [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ενα νέο είδος Παριζιάνας γεννήθηκε -Ομορφη και κομψή, χωρίς προσπάθεια [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Στον λογαριασμό της στο Instagram αποκαλύπτει αυτόν τον way of life 100% γαλλικό: συναντήσεις μεταξύ φίλων σε ένα καφέ, ένα ποτήρι κρασί σε μια μπρασερί, διαμερίσματα vintage ολάνθιστα. Τα περιοδικά μόδας του πλανήτη αναζητούν τις συμβουλές της για να διακοσμήσουν τους χώρους και για να μιμηθούν αυτό το απαράμιλλο French style. Τι λέει η ίδια; «Οι Γαλλίδες δεν σκέφτονται πραγματικά το look τους. Θέλουν απλά να είναι όμορφες χωρίς να νοιάζονται αν θα είναι fashionistas».

Ενα νέο είδος Παριζιάνας γεννήθηκε -Ομορφη και κομψή, χωρίς προσπάθεια [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ενα νέο είδος Παριζιάνας γεννήθηκε -Ομορφη και κομψή, χωρίς προσπάθεια [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ενα νέο είδος Παριζιάνας γεννήθηκε -Ομορφη και κομψή, χωρίς προσπάθεια [εικόνες] | iefimerida.gr 8


Τον Απρίλιο του 2016 η Ζαν Νταμάς λάνσαρε τη δική της σειρά ρούχων, Rouje, εμπνευσμένη από το προσωπικό της στιλ, το οποίο έγινε label συμπεριφοράς μιας Παριζιάνας. «Δεν ήθελα να βάλω το όνομά μου στη συλλογή γιατί είναι συλλογική δουλειά. Σκεφτήκαμε λοιπόν να βάλουμε την «υπογραφή» μου: το κόκκινο κραγιόν μου. Απλά η λέξη είναι αναρθόγραφη, αντί για Rouge βάλαμε Rouje, ώστε να υπάρχει το j από το όνομά μου, Jeanne».

Ενα νέο είδος Παριζιάνας γεννήθηκε -Ομορφη και κομψή, χωρίς προσπάθεια [εικόνες] | iefimerida.gr 9


Πρόκειται για ρούχα απίστευτα απλά: αισθητική vintage, λίγο seventies -λουλουδάτα φορέματα, φούστες και denim, μπότες και βελούδο, η φίρμα σχεδιάζει ένα french girl χαλαρό, φυσικό και ατημέλητα έξυπνο (www.rouje.com).
«Δεν είμαι fashionista, νομίζω ότι αυτό που αρέσει είναι η απλότητά μου», λέει η Ζαν Νταμάς, η οποία έκανε μόδα το ψάθινο καλάθι της Τζέιν Μπίρκιν, αντί για τσάντα.
Η Ζαν Νταμάς εκπροσωπεί το νέο στιλ γυναικών που λατρεύουν το ίντερνετ και το marketing digital. Είναι η γενιά των καθαρών γραμμών, τύπου Airbnb. Ζε στη δεξιά όχθη του Σηκουνάνα, σε ένα σπίτι που έχει θέα τις στέγες των παρισινών σπιτιών, γεμάτο από κεριά και αποζηραμένα λουλούδια. Η επιτυχία της είναι τόσο μεγάλη που πρόσφατα το περιοδικό Forbes την τοποθέτησε στους «Under 30» Europe των «νέων ηγετών». Ο μύθος της Παριζιάνας έχει ακόμη όμορφες ημέρες μπροστά του...

Ενα νέο είδος Παριζιάνας γεννήθηκε -Ομορφη και κομψή, χωρίς προσπάθεια [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Ενα νέο είδος Παριζιάνας γεννήθηκε -Ομορφη και κομψή, χωρίς προσπάθεια [εικόνες] | iefimerida.gr 11

Εγκατέλειψε το σχολείο νωρίς και την εποχή που οι συμμαθητές της έμπαιναν στο πανεπιστήμιο, η Ζαν Νταμάς γράφτηκε σε σχολή θεάτρου. «Γυρνούσα μόνη μου στο Παρίσι, πήγαινα σινεμά, έτρωγα μόνη μου. Ημουν πολύ ελεύθερη. Οι φίλοι μου έχτιζαν καριέρα κι εγώ ήμουν χαμένη». Εγκατέλειψε την καριέρα της ηθοποιού και αρνήθηκε να γίνει τραγουδίστρια.

Ενα νέο είδος Παριζιάνας γεννήθηκε -Ομορφη και κομψή, χωρίς προσπάθεια [εικόνες] | iefimerida.gr 12
Ενα νέο είδος Παριζιάνας γεννήθηκε -Ομορφη και κομψή, χωρίς προσπάθεια [εικόνες] | iefimerida.gr 13


Σε ηλικία 18 ετών η Ζαν Νταμάς πόζαρε ως μοντέλο και υπέγραψε με το πρακτορείο IMG, κερδίζοντας μεγάλα ποσά. «Με αυτά τα χρήματα μπόρεσα να αγοράσω το διαμέρισμά μου».
Το όνειρό της είναι να ανοίξει στο Παρίσι έναν χώρο για τα ρούχα της συλλογής της. «Οχι μπουτίκ, περισσότερο έναν χώρο ζωής, όπου θα μπορούσαμε να κάνουμε selfies ανάμεσα σε όμορφους και καλούς ανθρώπους».

Ενα νέο είδος Παριζιάνας γεννήθηκε -Ομορφη και κομψή, χωρίς προσπάθεια [εικόνες] | iefimerida.gr 14
Ενα νέο είδος Παριζιάνας γεννήθηκε -Ομορφη και κομψή, χωρίς προσπάθεια [εικόνες] | iefimerida.gr 15
Ενα νέο είδος Παριζιάνας γεννήθηκε -Ομορφη και κομψή, χωρίς προσπάθεια [εικόνες] | iefimerida.gr 16

Φωτογραφίες Instagram de Jeanne Damas

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζαν Νταμάς παριζιάνα νέο είδος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ