Εκρηκτική άνοδος για το bitcoin -Ξεπέρασε τα 8.000 δολάρια - iefimerida.gr

Εκρηκτική άνοδος για το bitcoin -Ξεπέρασε τα 8.000 δολάρια

Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απίστευτο ράλι κάνει το bitcoin, το ψηφιακό νόμισμα, η πορεία του οποίου εντυπωσιάζει, καθώς σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Το φράγμα των 8.000 δολαρίων έσπασε για πρώτη φορά το bitcoin, καταγράφοντας νέο ρεκόρ στα 8.101,91 δολ. Το ράλι στο ψηφιακό νόμισμα ακολούθησε το ραγδαίο sell off της 12ης Νοεμβρίου, όταν το bitcoin υποχώρησε στα 5.500 δολάρια.

Αυτό σημαίνει, όπως αναφέρει σε σχετιικό δημοσίευμά του το CNBC, μέσα σε μια ημέρα η τιμή του κρυπτονομίσματος εκτοξεύτηκε κατά 47%.

Η πτώση της Κυριακής οφείλεται στην ακύρωση της προτινώμενης αναβαθμισης στο δίκτυο SegWit2x, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 16 Νοεμβρίου, όπως μεταδίδει το CNBC.

Εν τω μεταξύ, υπήρξαν πολλές θετικές ειδήσεις που υποστήριξαν την τιμή bitcoin. Η ευνοϊκή νομοθεσία στην Ιαπωνία κατάφερε να αντισταθμίσει την κατάρρευση από τις ρυθμιστικές αρχές σε χώρες όπως η Κίνα και η Νότια Κορέα.

Υπάρχει επίσης αυξανόμενο ενδιαφέρον από τους θεσμικούς επενδυτές και τα νέα προϊόντα που εισέρχονται στην αγορά για να επιτρέψουν σε νέους συμμετέχοντες να έχουν πρόσβαση στο bitcoin.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί αναλυτές αποκαλούν αυτό το περιουσιακό στοιχείο «φούσκα» γίνεται τόσο μεγάλη που είναι αδυνάτο για πολλούς στη Wall Street να την αγνοήσουν. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η CME Group Inc., η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αγορά παγκοσμίως, θα αρχίσει να προσφέρει συναλλαγές σε bitcoin από τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bitcoin άνοδος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ