Εως και 5.000 ευρώ αποζημίωση στους πληγέντες από την κακοκαιρία για να μη χαλάσει το αφήγημα του μερίσματος - iefimerida.gr

Εως και 5.000 ευρώ αποζημίωση στους πληγέντες από την κακοκαιρία για να μη χαλάσει το αφήγημα του μερίσματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυσκολότερη απ΄ όσο ανέμενε και με χαρακτήρα ντέρμπι αντί περιπάτου θα αναμένεται να κυλήσει σήμερα το μεσημέρι η συζήτηση στη Βουλή για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να βελτιώσει το κλίμα με τις θετικές (μέσω διαγγέλματος) ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τη διανομή μερίσματος ύψους 1.4 δις και να αποσπάσει την υπερψήφισή του (φέτος) και από τη ΝΔ, τώρα καλείται να επικεντρώσει το θετικό αφήγημα, στο ύψος της αποζημίωσης αλλά και στο χρόνο καταβολής της για τους πληγέντες από τη φονική θεομηνία στην Δυτική Αττική.

Κατά πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει το ενδεχόμενο να «σπάσει τον κουμπαρά» και να αποδεσμεύσει αποζημίωση που θα αγγίζει έως και τα 5.000 ευρώ για κάθε πληγείσα οικογένεια, με ζητούμενο όμως την υπερπήδηση των γραφειοκρατικών εμποδίων.

Την ίδια ώρα, στην κυβέρνηση έχουν κάνει την εμφάνισή τους αρρυθμίες και σύγχυση αφού πολλοί εμφανίζονται να έχουν και να διατηρούν τη δική τους άποψη για το τί έχει συμβεί τα τελευταία 24ωρα στη χώρα.

Φωνές Φίλη για Δούρου -Κάλυψη από Βερναρδάκη
Σε σχέση με τις καταστροφές και τους θανάτους στην Μάνδρα, ο Νίκος Φίλης αν και προσεκτικά, μίλησε για ευθύνες που αναλογούν στην Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου την ώρα που ο υπουργός επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης υποστήριζε ότι η κυβέρνηση δε θα αφήσει χωρίς στήριξη τη Ρένα Δούρου στην επίθεση που δέχεται από την αντιπολίτευση.

«Αναδίπλωση» για Ρουβίκωνα
Ο Νίκος Φίλης (που σταθερά πλέον ζητά επαναδιαπραγμάτευση για χαμηλότερα πλεονάσματα) εμφανίστηκε με δική του άποψη για τη δράση του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο και απέναντι από τον υπουργός προστασίας του Πολίτη, αφού μίλησε για ακτιβισμό χωρίς βία, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την ώρα που ο Ν.Τόσκας έκανε λόγο για συλλήψεις που έπρεπε να γίνουν. Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη φαίνεται να άκουσε το «καμπανάκι» που χτύπησε στα Εξάρχεια με τον σοβαρό τραυματισμό της δικηγόρου από την εκτόξευση φωτοβολίδας και με σκληρές δηλώσεις του μάλλον προϊδεάζει για σκλήρυνση της αστυνομικής στάσης απέναντι στους αντιεξουσιαστές, αφήνοντας -σε συνέντευξή του- να εννοηθεί ότι ξεπέρασαν τις γραμμές. Και ο Ρουβίκωνας και οι αντιεξουσιαστές.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζονταν για μια κοινοβουλευτική μάχη περίπατο, «το ματς δυσκόλεψε».

Χώρια που η εξέλιξη με την καθυστέρηση σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία μπορεί να τινάξει στον αέρα όλο το θετικό αφήγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αφού ούτε σιγουριά για την περαιτέρω παραμετροποίηση στο χρέος μπορεί να υπάρξει χωρίς τον νέο Γερμανό υπ.οικονομικών και -χωρίς αυτή- εν αμφιβόλω τίθεται η ‘έξοδος στις αγορές και η έξοδος από τη σύμβαση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ