Γερμανία: Οι Φιλελεύθεροι αποχωρούν από τις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, διακόπτονται οι διερευνητικές για τη «Τζαμάικα» - iefimerida.gr

Γερμανία: Οι Φιλελεύθεροι αποχωρούν από τις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, διακόπτονται οι διερευνητικές για τη «Τζαμάικα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διάλυση των διερευνητικών επαφών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού «Τζαμάικα» προκάλεσε πριν από λίγο η αποχώρηση των Φιλελευθέρων (FDP) από τις συνομιλίες.

Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου τα τρία κόμματα, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) και οι Πράσινοι, αναγκάστηκαν να επιδιώξουν τον σχηματισμό του λεγόμενου συνασπισμού "Τζαμάικα", που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ στο παρελθόν σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Μια αποτυχία τους να θα μπορούσε να πυροδοτήσει τη χειρότερη πολιτική κρίση στη Γερμανία εδώ και δεκαετίες, δεδομένου ότι οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) έχουν ήδη διαμηνύσει ότι δεν προτίθενται να στηρίξουν την κυβέρνηση αλλά θα παραμείνουν στην αντιπολίτευση. Οι άλλες επιλογές θα ήταν η προκήρυξη νέων εκλογών ή ο σχηματισμός κυβέρνησης μειοψηφίας, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ