Κεντροαριστερά: Νίκη της Φώφης Γεννηματά -Δείτε live τα αποτελέσματα - iefimerida.gr

Κεντροαριστερά: Νίκη της Φώφης Γεννηματά -Δείτε live τα αποτελέσματα

 Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη νίκη της Φώφης Γεννηματά κατέγραψαν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου για την εκλογή αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξελέγη πανηγυρικά με ένα ποσοστό πάνω από 56% έναντι 43% του Ν. Ανδρουλάκη.

Στις πρώτες δηλώσεις της η επικεφαλής του νέου φορά της Κεντροαριστεράς προέταξε την ενότητα. Εκανε λόγο για «καθαρή εντολή» και δήλωσε ότι έχει επίγνωση των ευθυνών που αυτή συνεπάγεται.

«Η παράταξη είναι εδώ απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά» δήλωσε ο ανθυποψήφιός της, Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος πρώτευσε στον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη.

Η Φώφη Γεννηματά μετέβη μετά τις 23:00 στο εκλογικό κέντρο της επιτροπής Αλιβιζάτου όπου την υποδέχθηκαν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο ίδιος ο καθηγητής Αλιβιζάτος και αναφέρθηκαν στην ενότητα του νέου φορέα. Συγχαρητήρια στην Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της έδωσαν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και όλοι οι υποψήφιοι του πρώτου γύρου.

23:50: Ανδρουλάκης: Η παράταξή μας είναι εδώ, ισχυρή, απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ

Η παράταξή μας είναι εδώ, ισχυρή, απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη μετά τα αποτελέσματα του β' γύρου των εκλογών για την Κεντροαριστερά, που ανέδειξαν νικήτρια την Φώφη Γεννηματά.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες που απάντησαν στο υπαρξιακό δίλημμα της δημοκρατικής παράταξης.

Η παράταξή μας είναι εδώ, ισχυρή, απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλω να συγχαρώ τη Φώφη Γεννηματά για την επιτυχία της και πάνω από όλα θέλω να δεσμευτώ για την ενότητα, για τη νέα προοπτική.

Υπόσχομαι το μέλλον.
Ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό.
Ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας».

23:25: Με ενσωματωμένο το 95,56% πανελλαδικά:

  • Φώφη Γεννηματά 56,69% (82.368 ψήφοι)
  • Νίκος Ανδρουλάκης 43,31% (62.937 ψήφοι)
Κεντροαριστερά: Νίκη της Φώφης Γεννηματά -Δείτε live τα αποτελέσματα | iefimerida.gr 0

23:14: Στα γραφεία της επιτροπής Αλιβιζάτου μετέβη η νικήτρια των εκλογών Φώφη Γεννηματά. Την υποδέχθηκαν ο Ν. Ανδρουλάκης και ο καθηγητής Αλιβιζάτος.

Κεντροαριστερά: Νίκη της Φώφης Γεννηματά -Δείτε live τα αποτελέσματα | iefimerida.gr 1
  • Αλιβιζάτος: Για μένα αυτή είναι η κρισιμότερη στιγμή. Να προχωρήσουμε όλοι μαζί
  • Γεννηματά: Ενα είναι σίγουρο. Θα προχωρήσουμε μαζί

23:00: Ο Νίκος Ανδρουλάκης έφτασε στα γραφεία της επιτροπής Αλιβιζάτου.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Η παράταξη είναι εδώ απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά» δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης

22:58 Ο Σταύρος Θεοδωράκης για το εκλογικό αποτέλεσμα

«Συγχαρητήρια στην Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της. Ελπίζω ότι οι επόμενες μέρες θα είναι οι πρώτες μιας νέας εποχής για την προοδευτική παράταξη. Φιλελεύθεροι, κεντρώοι, οικολόγοι, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστεροί, πρέπει να ενώσουμε τη δύναμή μας. Η πατρίδα έχει ανάγκη από γενναίες συμμαχίες, τολμηρές προτάσεις και δίκαιες πολιτικές. Ο δρόμος είναι ανηφορικός αλλά είναι ο μόνος που έχουμε μπροστά μας. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για το καλό αποτέλεσμα που κατέγραψε. Όπως επίσης και τον πρωτοεμφανιζόμενο στην κεντρική σκηνή Γιώργο Καμίνη και τους άλλους υποψηφίους. Η μεγάλη συμμετοχή και αυτή τη δεύτερη Κυριακή δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Ο νέος φορέας θα χτιστεί πάνω στην ενότητα. Θέλω, τέλος, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας. Από τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του μέχρι τα παιδιά των εφορευτικών επιτροπών στις κάλπες όλης της Ελλάδας. Ξεκουραστείτε και από αύριο δουλειά».

Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της. Ελπίζω ότι οι επόμενες μέρες θα είναι οι πρώτες μιας νέας εποχής για την προοδευτική παράταξη. Ο δρόμος είναι ανηφορικός αλλά είναι ο μόνος που έχουμε μπροστά μας. https://t.co/IdClRoDKBC

22:57 Γεννηματά: Πήρα καθαρή εντολή -Πάμε όλοι μαζί

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για το αποτέλεσμα του β′ γύρου των εκλογών, για τον νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς

«Και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες. Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα. Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες. Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή».

22: 50: Με ενσωματωμένο το 93,59% η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστό 56,8% έναντι του 43,2% του Ν. Ανδρουλάκη.

22:45: Ενσωματώθηκε το 90.64% η Φώφη Γεννηματά λαμβάνει 57% (78.587 ψήφους) και ο Ν. Ανδρουλάκης43% (59.295 ψήφους)

22:44 Συγχαρητήρια Γ. Παπανδρέου στην Γεννηματά

Συγχαρητήρια στην «αδιαμφισβήτητη νικήτρια» Φώφη Γεννηματά έδωσε με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου.

«Οι προοδευτικοί πολίτες κινητοποιήθηκαν και αυτήν την Κυριακή, για δεύτερη φορά. Με τη συμμετοχή τους και την ψήφο τους, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής. Μια απάντηση σε όσους συστηματικά τα τελευταία χρόνια, υπηρετώντας ακροδεξιές αντιλήψεις, επιδιώκουν να απαξιώσουν τη συνεισφορά της Παράταξής μας στην πορεία της χώρας.

Η μήτρα της Παράταξης, είναι αυτή η συμμετοχή των πολιτών, εντολή και παρακαταθήκη για όλους μας, με πρώτη τη Φώφη Γεννηματά. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και με αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Θα προχωρήσουμε συντεταγμένα στα επόμενα βήματα ώστε να φέρουμε στη χώρα τις μεγάλες αλλαγές που οφείλουμε απέναντι στους Έλληνες και τη χώρα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όσους έφεραν το οργανωτικό βάρος της προσπάθειας, σε όλους τους υποψήφιους του πρώτου γύρου, τον Νίκο Ανδρουλάκη και την αδιαμφισβήτητη νικήτρια Φώφη Γεννηματά. Καλή μας δουλειά!»

22:43 Καμίνης: Συγχαρητήρια από καρδιάς στην Φώφη -Αναλαμβάνει ιστορική ευθύνη

Τα συγχαρητήριά του στην Φώφη Γεννηματά έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι αναλαμβάνει «ιστορική ευθύνη».

«Συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου τη Φώφη Γεννηματά για τη μεγάλη νίκη της, σε μια διαδικασία που χάρη στη δική της απόφαση ξεκίνησε πριν από κάποιους μήνες. Πλέον, η Φώφη Γεννηματά αναλαμβάνει μια ιστορική ευθύνη. Να ηγηθεί του κοινού μας εγχειρήματος για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Από τη μεριά μας, μέσα από τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου προτάσεων και θέσεων, θα είμαστε δίπλα της στην προσπάθεια αφενός να δημιουργήσουμε στην πράξη, πλέον, το κοινό μας σπίτι, αλλά και αφετέρου να διαμορφώσουμε μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης. Συγχαίρω επίσης θερμά τον Νίκο Ανδρουλάκη που με ενθουσιασμό κατάφερε να ανοίξει αποφασιστικά το θέμα της ανανέωσης, αλλά και να ενεργοποιήσει ξανά χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται διαχρονικά δίπλα στην παράταξη. Θέλω να συγχαρώ για ακόμη μια φορά τους εθελοντές όλων των υποψηφίων και βεβαίως την επιτροπή Αλιβιζάτου που έφερε εις πέρας μια πρωτόγνωρη διαδικασία με άψογο και αδιάβλητο τρόπο. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Με τη μαζική συμμετοχή τους, οι πολίτες πήραν για ακόμη μια φορά την παράταξη στις πλάτες τους επικυρώνοντας σήμερα αυτό που ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή. Έχει γίνει το πρώτο μεγάλο και δύσκολο βήμα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, προοδευτικού, σοσιαλδημοκρατικού κινήματος. Οι πολίτες μας έδωσαν με ορμή και δύναμη τη σκυτάλη. Τώρα είναι δικό μας χρέος να μην τους απογοητεύσουμε. Είναι χρέος μας να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη τους και να δημιουργήσουμε μια νέα μεγάλη παράταξη. Μια νέα παράταξη δίπλα στην κοινωνία, μια παράταξη που θα βρίσκεται και πάλι στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

22:44 Συγχαρητήρια Παπαδημούλη

«Συγχαρητήρια στην @FofiGennimata για την εκλογή της. Βαδίζοντας προς το τέλος της κρίσης που προκάλεσαν η χρεωκοπία και τα μνημόνια, απαιτείται προοδευτικό σχέδιο, διάλογος, ήπιο κλίμα κ ευρύτερες συγκλίσεις για να οικοδομήσουμε μια ισχυρή κ αναπτυσσόμενη μεταμνημονιακή Ελλάδα» έγραψε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης.

Συγχαρητήρια στην @FofiGennimata για την εκλογή της. Βαδίζοντας προς το τέλος της κρίσης που προκάλεσαν η χρεωκοπία και τα μνημόνια, απαιτείται προοδευτικό σχέδιο, διάλογος, ήπιο κλίμα κ ευρύτερες συγκλίσεις για να οικοδομήσουμε μια ισχυρή κ αναπτυσσόμενη μεταμνημονιακή Ελλάδα.

22:43: Αποτελέσματα στο 60,33% του δήμου Αθηναίων:

  • Φώφη Γεννηματά 54,07%
  • Νίκος Ανδρουλάκης 45,93%

22:42 Αποτελέσματα στο 84,18% της περιφέρειας Αττικής:

  • Φώφη Γεννηματά 56,06%
  • Νίκος Ανδρουλάκης 43,94%

22:38: Αποτελέσματα στο 92,56% της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης:

  • Φώφη Γεννηματά 55,84%
  • Νίκος Ανδρουλάκης 44,16%

22:20 Με ενσωματωμένο το 88,66% των ψηφισάντων, η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει 57,04% (77.579 ψήφους) ενώ ο Ν. Ανδρουλάκης 42,96% (58.433 ψήφους).

22:10 Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην Φώφη Γεννηματά για την νίκη της.

Θέλω να συγχαρώ τη @FofiGennimata για την εκλογή της. Και προσβλέπω πάντα σε μια ειλικρινή συνεννόησή μας για τα σημαντικά ζητήματα του τόπου.

22:05: Συγχαρητήρια στην Γεννηματά από Μανιάτη-Ραγκούση

Συγχαρητήρια στη Φ. Γεννηματά για την άξια εκλογή της και στο Ν. Ανδρουλάκη για τον αγώνα του. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο προοδευτικός κόσμος. Από αύριο όλοι μαζί δημιουργούμε τη Νέα Προοδευτική Παράταξη!

Αξίζουν συγχαρητήρια στην @FofiGennimata για τη νίκη της. pic.twitter.com/DSF203rLq2

22:03 Συγχαρητήρια Θεοχαρόπουλου

«Συγχαρητήρια για την εκλογή σου ! Ήταν πολύ θετικό γεγονός οι μαζικές και ανοικτές διαδικασίε»" ήταν οι πρώτες κουβέντες του Θανάση Θεοχαρόπουλου στο τηλεφώνημά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ προς την επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα Φώφη Γεννηματά.

Λίγο νωρίτερα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είχε δηλώσει:"Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της στη θέση της επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς μέσα από ανοιχτές μαζικές διαδικασίες. Η συμμετοχή των πολιτών και σήμερα είναι μία πολύ θετική εξέλιξη. Είναι ευθύνη όλων μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και οι διερ­γα­σί­ες να οδηγήσουν σε έναν ισχυρό ενιαίο σοσιαλδημοκρατικό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχε­τι­σμών στην χώρα. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί συνεχίζεται”. Πολύ θερμό όμως ήταν το κλίμα και στην επίσκεψη της τετραμελούς αντιπροσωπείας του κόμματος για να συγχαρούν για τη νίκη της την κ. Γεννηματά.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Μπουλμπασάκος ο εκπρόσωπος τύπου Γιάννης Αργυρός ο υπεύθυνος επικοινωνίας του κόμματος Θ Μαργαρίτης και ο υπεύθυνος οργανωτικού Τ Δαρσινός. Εκτός της κ. Γεννηματά συναντήθηκαν και με τους Μ. Οθωνα, Χρ. Πρωτόπαπα, Μιχ Χρυσοχοΐδη, Ν Μπίστη.

22:01: Με ενσωματωμένο ποσοστό 86,57% (133.652 ψήφους σε 721 από 806 εκλογικά τμήματα) η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει 57,16% (75.317 ψήφους) και ο Νίκος Ανδρουλάκης 42,84% (56.440 ψήφους)

Κεντροαριστερά: Νίκη της Φώφης Γεννηματά -Δείτε live τα αποτελέσματα | iefimerida.gr 2

21:57: Αποτελέσματα στο 88,62% της Κρήτης:

  • Νίκος Ανδρουλάκης 54,37%
  • Φώφη Γεννηματά 45,63%

21:53: Αποτελέσματα στο 84,24% της περιφερειακής ενότητας Πειραιά:

  • Φώφη Γεννηματά 61,58%
  • Νίκος Ανδρουλάκης 38,42%

21:50: Με ενσωματωμένο σχεδόν το 75% η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστό 57,44% έναντι 42,56% του Ν. Ανδρουλάκη.

Κεντροαριστερά: Νίκη της Φώφης Γεννηματά -Δείτε live τα αποτελέσματα | iefimerida.gr 3

21:48 -Αποτελέσματα στο 42,20% του δήμου Αθηναίων:

  • Φώφη Γεννηματά 53,25%
  • Νίκος Ανδρουλάκης 46,75%

21:47-Ηλεία 100%:

  • Φώφη Γεννηματά 74,68%
  • Νίκος Ανδρουλάκης 25,32%

21:30: Με ενσωματωμένα 529 εκλογικά τμήματα έναντι συνόλου 806 (ποσοστό 66,59%) λαμβάνουν: Φ. Γεννηματά 57,58% και Ν. Ανδρουλάκης 42,42%

21:27: Πανηγύρια στην Χ. Τρικούπη

Αναμένεται δήλωση της νέας επικεφαλής της Κεντροαριστεράς σε λίγη ώρα.

Η Φώφη Γεννηματά δέχεται συγχαρητήρια και παρακολουθεί την ροή αποτελεσμάτων στο γραφείο της στη Χ. Τρικούπη, περιστοιχισμένη από στενούς της συνεργάτες (Θανάση Τσούρα, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Κώστα Λαλιώτη κ.α.)

Κεντροαριστερά: Νίκη της Φώφης Γεννηματά -Δείτε live τα αποτελέσματα | iefimerida.gr 4
Κεντροαριστερά: Νίκη της Φώφης Γεννηματά -Δείτε live τα αποτελέσματα | iefimerida.gr 5
Κεντροαριστερά: Νίκη της Φώφης Γεννηματά -Δείτε live τα αποτελέσματα | iefimerida.gr 6

21: 25: Με ενσωματωμένα 529 εκλογικά τμήματα έναντι συνόλου 806 (ποσοστό 66,03%) λαμβάνουν: Φ. Γεννηματά 58,33% ( (44.352 ψήφους) και Ν. Ανδρουλάκης 41,67% (31.683 ψήφους).

Κεντροαριστερά: Νίκη της Φώφης Γεννηματά -Δείτε live τα αποτελέσματα | iefimerida.gr 7

Σύμφωνα με ενημέρωση του καθηγητή Ν. Αλιβιζάτου μόνο στην Κρήτη προηγείται ο Ν. Ανδρουλάκης με 51,57% και 48,43% η Γεννηματά

«Μπορούμε να πούμε ότι νικήτρια είναι η Φώφη Γεννηματά» είπε ο κ. Αλιβιζάτος.

21:15: Με ενσωματωμένο το 55% η Φ. Γεννηματά συγκεντρώνει 58,15% (50.040 ψήφους) και ο Ν. Ανδρουλάκης 41,85% (36.017).

21:12 Με ενσωματωμένο το 50,18% Φ. Γεννηματά 58,32% (45.014 ψήφους) και Ν. Ανδρουλάκης 41,68% (32.165 ψήφους)

21:09: Με ενσωματωμένο το 40,51% η Φώφη Γεννηματά παίρνει 58,77% (36.627 ψήφους) και ο Ν. Ανδρουλάκης 41,23% (25.699 ψήφους).

21:00 Με ενσωματωμένο το 35,52%, η Γεννηματά παίρνει 59,56% και ο Ν. Ανδρουλάκης 40,44%
Μόνο στην Κρήτη προηγείται ο Ν. Ανδρουλάκης με 51,57% και 48,43% η Γεννηματά

20:50

Στο 25,54% (39.758 ψηφοφόροι) 39,9% για τον Ν. Ανδρουλάκη και 60,1% για την Φώφη Γεννηματά.

Η κεντροαριστερά φαίνεται ότι κέρδισε το στοίχημα της συμμετοχής, μιας και παρά τον κακό καιρό προσήλθαν στις κάλπες 154.317 πολίτες στην Ελλάδα και 1.253 στο εξωτερικό, στο σύνολο 155.560 ενώ η αποχή σε σχέση με όσους ψήφισαν την περασμένη Κυριακή ήταν 27%.

Νούμερο που σαφώς προκαλεί ικανοποίηση, δεδομένου ότι στον α' γύρο η συμμετοχή με 9 υποψηφίους από όλους τους χώρους της Κεντροαριστεράς, έφτασε στους 210.000.

Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας Νίκος Αλιβιζάτος, λίγα λεπτά πριν τις 8, προσερχόμενος στο κέντρο τύπου ανέφερε ότι υπάρχει μια πτώση 26% στη προσέλευση των ψηφοφόρων σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή. Είπε ακόμη ότι η προσέλευση ξεπέρασε το ψυχολογικό φράγμα των 150.000 ψηφοφόρων και ότι βαδίζουμε στις 160.000. Οσον αφορά στα αποτελέσματα είπε ότι στις 21:00 με 21:10 θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα.

ΑΧΑΪΑ

Αίγιο

Ψήφισαν 622 άτομα.

  • Φώφη Γεννηματά 397 
  • Νίκος Ανδρουλάκης 220

Αρσάκειο Πατρών 1ο εκλογικό τμήμα

Ψήφισαν 243

  • Φώφη Γεννημάτα 144
  • Νίκος Ανδρουλάκης 91
  • Ακυρα 4
  • Λευκά 4

Ζαρουχλέικα - Νότιο Διαμέρισμα:

Ψηφίσαντες 479

  • Φώφη Γεννημάτα 329
  •  Νίκος Ανδρουλάκης 148.
  • Λευκά 2

Αρσάκειο Πατρών 2ο εκλογικό τμήμα

Ψήφισαν 457

  • Φώφη Γεννηματά 296
  • Νίκος Ανδρουλάκης 156.

ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα (πόλη) Κάλπη 1 -Σύνολο 228

  • Γεννηματά 142
  • Ανδρουλάκης 82
  • Άκυρα / Λευκά 4

Λάρισα Κάλπη 2- Σύνολο 384

  • Γεννηματά 223
  • Ανδρουλάκης 150
  • Άκυρα / Λευκά 6

Τύρναβος- Σύνολο 263

  • Γεννηματά 194
  • Ανδρουλάκης 69

Φάρσαλα -Σύνολο 304

  • Γεννηματά 194
  • Ανδρουλάκης 110

Καλλιθέα-Σύνολο 151

  • Γεννηματά 116
  • Ανδρουλάκης 33
  • Άκυρα / Λευκά 12

Σαραντάπορο-Σύνολο 77

  • Γεννηματά 67
  • Ανδρουλάκης 10

Βλαχογιάννι- Σύνολο 72

  • Γεννηματά 59
  • Ανδρουλάκης 12
  • Άκυρα / Λευκά 1

Ελασσόνα-Σύνολο 276

  • Γεννηματά 182
  • Ανδρουλάκης 92
  • Άκυρα / Λευκά 2

Κοιλάδα -Σύνολο 55

  • Γεννηματά 46
  • Ανδρουλάκης 9

Νίκαια-Σύνολο 186

  • Γεννηματά 114
  • Ανδρουλάκης 69
  • Άκυρα / Λευκά 3

Αγιά-Σύνολο 131

  • Γεννηματά 81
  • Ανδρουλάκης 47
  • Άκυρα / Λευκά 3

Συκούριο -Σύνολο 72

  • Ανδρουλάκης 29
  • Γεννηματά 43

Μακρυχώρι-Σύνολο 68

  • Ανδρουλάκης 31
  • Γεννηματά 36
  • Άκυρα / Λευκά 1

Στόμιο- Σύνολο 54

  • Γεννηματά 44
  • Ανδρουλάκης 10

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Κέρδος Καρδίτσας

  • Γεννηματά 66
  • Ανδρουλάκης: 29

ΚΟΖΑΝΗ

Σιάτιστα

  • Φώφη Γεννηματά 93
  • Νίκος Ανδρουλάκης 35

Τρανόβαλτος

  • Νίκος Ανδρουλάκης 76
  • Φώφη Γεννηματά 17

Σέρβια

  • Νίκος Ανδρουλάκης 110
  • Φώφη Γεννηματά 88

Αιανή

  • Φώφη Γεννηματά 75
  • Νίκος Ανδρουλάκης 41

Κοιλάδα

  • Φώφη Γεννηματά 92
  • Νίκος Ανδρουλάκης 46

Τσοτύλι

  • Φώφη Γεννηματά 42
  • Νίκος Ανδρουλάκης 12

Νεάπολη

  • Νίκος Ανδρουλάκης 41
  • Φώφη Γεννηματά 41

Κομνηνά

  • Φώφη Γεννηματά 61
  • Νίκος Ανδρουλάκης 22

ΒΕΛΓΙΟ

Βρυξέλλες-τελικά

Ψήφισαν: 150

  • Ν. Ανδρουλάκης: 89
  • Φ. Γεννηματά: 54
  • ΛΕΥΚΑ: 6
  • ΑΚΥΡΟ:1

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στουτγάρδη

  • Γεννηματά: 71
  • Ανδρουλάκης: 41
  • Ακυρα-Λευκά: 1
     

Μόναχο

  • Γεννηματά: 71
  • Ανδρουλάκης: 32
  • Λευκά ακυρα: 1

Οφενμπαχ

  • Γεννηματά: 64
  • Ανδρουλάκης: 13
  • Λευκά άκυρα: 1

Κολωνία

  • Γεννηματά: 37
  • Ανδρουλάκης: 10
  • Ακυρα Λευκά: 1

Βερολίνο

  • Γεννηματά: 45
  • Ανδρουλάκης: 15
  • Λευκά άκυρα: 1

Ντίσελντορφ

  • Γεννηματά: 20
  • Ανδρουλάκης: 26
  • Λευκά -Αυκρα:1

Βούπερταλ

  • Γεννηματά: 28
  • Ανδρουλάκης: 18

Οι δηλώσεις στα εκλογικά κέντρα

Η ενότητα είναι η ηθική υποχρέωση όλων εκείνων που συμμετείχαν στη διαδικασία για την ανάδειξη ηγεσίας στο νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Το βήμα που ολοκληρώνεται σήμερα είναι πάρα πολύ σημαντικό», δήλωσε εξερχόμενος από εκλογικό τμήμα στους Αμπελόκηπους όπου ψήφισε.

Κεντροαριστερά: Νίκη της Φώφης Γεννηματά -Δείτε live τα αποτελέσματα | iefimerida.gr 8

«Βεβαίως, το στοίχημα της χώρας θα κερδηθεί στην προγραμματική αντίληψη, στην πρότασή μας. Στη μεταρρυθμιστική αποφασιστικότητα της κοινωνίας. Όποιος μιλά συγκεκριμένα, ολοκληρωμένα, υπεύθυνα και λέει εφικτά πράγματα που θα βγάλουν τη χώρα στο μέλλον, αυτός θα κερδίσει το στοίχημα. Αυτό πρέπει να κάνει η δημοκρατική παράταξη. Εκεί κρίνεται το πολιτικό παιχνίδι πριν κριθεί στους εκλογικούς αριθμούς», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Στις κάλπες προσήλθε και ο Κώστας Σημίτης, στο ίδιο εκλογικό κέντρο μάλιστα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κεντροαριστερά: Νίκη της Φώφης Γεννηματά -Δείτε live τα αποτελέσματα | iefimerida.gr 9


SOOC/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός είχε στείλει μήνυμα ενότητας τονίζοντας την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα κοινό όργανο από τους κύριους πρωταγωνιστές, για να απαντήσει ενωμένο στα δυο κύρια προβλήματα: την πορεία προς το συνέδριο και τις πολιτικές κατευθύνσεις της παράταξης.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Σήμερα ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας ενιαίας κεντρο-αριστερής παράταξης, που συνενώνει διάφορες τάσεις και ομάδες σε μια κοινή πορεία. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να έχει άμεση συνέχεια. Να δημιουργηθεί ένα κοινό όργανο από τους κύριους πρωταγωνιστές, για να απαντήσει ενωμένο στα δυο κύρια προβλήματα: την πορεία προς το συνέδριο και τις πολιτικές κατευθύνσεις της παράταξης.

Η παραδοσιακή άποψη πως "οι νικητές διατάσσουν και οι ηττημένοι υπακούουν" δεν πρέπει να ισχύσει.

Ένας και μόνον είναι ο κανόνας της μελλοντικής επιτυχίας : Όλοι μαζί».

Κεντροαριστερά: Νίκη της Φώφης Γεννηματά -Δείτε live τα αποτελέσματα | iefimerida.gr 10
Κεντροαριστερά: Νίκη της Φώφης Γεννηματά -Δείτε live τα αποτελέσματα | iefimerida.gr 11
Κεντροαριστερά: Νίκη της Φώφης Γεννηματά -Δείτε live τα αποτελέσματα | iefimerida.gr 12
Κεντροαριστερά: Νίκη της Φώφης Γεννηματά -Δείτε live τα αποτελέσματα | iefimerida.gr 13








Φωτογραφίες: SOOC/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ

Οι «μονομάχοι»

Στο Καματερό και το Ηράκλειο αντίστοιχα ψήφισαν οι δύο «μονομάχοι», η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κεντροαριστερά: Νίκη της Φώφης Γεννηματά -Δείτε live τα αποτελέσματα | iefimerida.gr 14

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για «φλόγα ελπίδας που δεν θα πρέπει να σβήσει».
Φωτογραφία: cretalive

Βίντεο: cretalive

«Σήμερα οι προοδευτικοί πολίτες στις κάλπες, αποφασίζουν για τη μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς. Όλες οι γενιές συμπορεύονται. Μαζί τολμήσαμε, μαζί πετύχαμε, μαζί τώρα για την νίκη», σημείωσε από το Καματερό η Φώφη Γεννηματά.

Κεντροαριστερά: Νίκη της Φώφης Γεννηματά -Δείτε live τα αποτελέσματα | iefimerida.gr 15


Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Μπελτές

Κεντροαριστερά: Νίκη της Φώφης Γεννηματά -Δείτε live τα αποτελέσματα | iefimerida.gr 16

Από τους πρώτους στις κάλπες και ο Γιώργος Καμίνης

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

Από νωρίς πήγε στις κάλπες ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτή τη φορά ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ ψήφισε στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου συνομίλησε και με πολίτες.

«Το μήνυμα το στέλνει ο ίδιος ο πολίτης σήμερα. Ο προοδευτικός πολίτης. Την προηγούμενη Κυριακή, όπως και σήμερα, με τη συμμετοχή του ο πολίτης έδειξε ότι απαιτεί σεβασμό στη φωνή του, σεβασμό στην άποψή του για να μπορεί να πάρει ο ίδιος ο λαός την τύχη στα χέρια του», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι αυτό το μήνυμα είναι πως ο λαός θέλει «να πορευτούμε με βάση τις αλήθειες και όχι τα πολλά και μεγάλα ψέματα τα οποία επέτειναν, εμβάθυναν την κρίση και σκέπασαν τα πραγματικά αίτια της κρίσης.

Και πιστεύω, τέλος, ότι είναι ένα μήνυμα ενότητας, για μια πορεία ενότητας, συλλογικής ανασύνταξης αυτού του χώρου, που όλοι θέλουμε και απαιτούμε. Και αυτό θα κάνουμε όλοι μαζί από αύριο. Μια πορεία, όχι μόνο ανασύνταξης του χώρου του προοδευτικού, αλλά μεγάλων και βαθιών αλλαγών που χρειάζεται η χώρα. Μια νέα εθνική πορεία που θα δώσει ξανά την απαραίτητη αυτοπεποίθηση στον Ελληνικό λαό, στον Έλληνα πολίτη.

Και χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ στην Κρήτη, που είναι ένας τόπος προοδευτικός, δημοκρατικός και σηκώνει πάντα τη σημαία αυτού του αγώνα».

Κεντροαριστερά: Νίκη της Φώφης Γεννηματά -Δείτε live τα αποτελέσματα | iefimerida.gr 17


Φωτογραφία ekriti

«Η παράταξη ή θα είναι μεγάλη ή δεν θα υπάρξει», δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής, αμέσως μετά την ψήφο του για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Κεντροαριστερά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Η κοινωνία θέλει τολμηρές προτάσεις με πάθος, θέλει να αλλάξουμε εποχή, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και τόνισε πως «η κοινωνία δεν θέλει άλλο ένα κόμμα».

Ολόκληρη η δήλωσή του όπως αναρτήθηκε στο Twitter του:«Ψήφισα στο Χαλάνδρι. Έσφιξα χέρια φίλων εθελοντών που εγγυώνται και αυτή την Κυριακή την διαδικασία. Η παράταξη ή θα είναι μεγάλη ή δεν θα υπάρξει. Η κοινωνία δεν θέλει άλλο ένα κόμμα. Θέλει τολμηρές προτάσεις χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Θέλει να αλλάξουμε εποχή».


Στο Εργατικό Κέντρο Αργους ψήφισε ο Γιάννης Μανιάτης. Τόνισε ότι πρέπει να γίνει κοινή προσπάθεια ώστε η παράταξη να φτάσει εκεί που της αξίζει και για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Κεντροαριστερά: Νίκη της Φώφης Γεννηματά -Δείτε live τα αποτελέσματα | iefimerida.gr 18


Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 8 το βράδυ. Τις πρώτες δύο ώρες η προσέλευση κρίνεται αρκετά ικανοποιητική. Κάποια μεμονωμένα προβλήματα που υπήρξαν με τη διαδικασία ξεπεράστηκαν γρήγορα και η ψηφοφορία εξελίσσεται ομαλά.

Η ψηφοφορία διεξάγεται σε 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια και σε 22 στο εξωτερικό. Η διαδικασία αυτή τη φορά είναι πιο απλή, καθώς όσοι ψηφίσουν δεν θα συμπληρώσουν αίτηση, ούτε θα καταβάλουν τα 3 ευρώ. Αυτή τη φορά:

-Ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στις 12 Νοεμβρίου

- Μπορεί κάποιος να ψηφίσει όπου διευκολύνεται, σε διαφορετική πόλη, σε διαφορετικό εκλογικό τμήμα από εκείνο όπου ψήφισε την περασμένη Κυριακή

- Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο.

Ο Νίκος Αλιβιζάτος το Σάββατο κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν, ανεξάρτητα από τον ποιον υποστηρίζουν, γιατί «μόνο έτσι η μοναδική λάμψη της προσέλευσης 210.000 συμπολιτών μας στις κάλπες την περασμένη Κυριακή θα διατηρηθεί ολοζώντανη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ